İbn Sina Ve Gazalide Bilgi Problemi %17 indirimli A.KAMIL CIHAN

İbn Sina ve Gazali’de Bilgi Problemi

ISBN
9799755742303
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
171
İbn Sina'ya göre insan her şeyi bilecek donanımda olan bir varlıktır. İnsan, duyuları ve aklı sayesinde nesneler ile bilgi ilişkisi içine girer. Bu durumda, insanı nesneler ile ilişkiye geçiren bağlanma biçimlerinin espit edilmesi Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 464421
 

Ürün Özellikleri

İbn Sina'ya göre insan her şeyi bilecek donanımda olan bir varlıktır. İnsan, duyuları ve aklı sayesinde nesneler ile bilgi ilişkisi içine girer. Bu durumda, insanı nesneler ile ilişkiye geçiren bağlanma biçimlerinin espit edilmesi gerekir. Bağlanma biçimleri algı, düşünme, anlama, açıklama, soyutlama vs. olarak sıralanabilir. İnsan, bu bağlar sonucu bilgiye ulaşır. Hangi türden olursa olsun, bilginin doğruluğu için ölçüt, nesnesine olan uygunluktur. Böyle bir bilgi “doğru“ ve “gerçek“ inanç adını alır.
Gazali'ye göre ise insan, bilkuvve alimdir. Bu bilgiyi mümkün kılan insanın varlık yapısıdır. Gazali için bilgi, kesin olmalıdır ve o, içinde hiçbir şüphe kalmayacak şekilde bilinen, kendisinde yanlışlık ihtimalı bulunmayan ve kalbin asla “yanlıştır“ diye damgalamayacağı ve böylece inanmak zorunda kalınan bir bilgidir.
Eser, her iki düşünürün epistemoloji konulurandaki fikirileriyle Yeniçağ filozoflarına etki ettiğini de göstermektedir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat