Hüsn-i Hat ve Hadis Enbiya Yıldırım

Hüsn-i Hat ve Hadis (Ciltli)

ISBN
9786059621403
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
256
Hat sanatı, kalem ve is mürekkebinin yüzyıllar süren serüvenini anlatır. çizilen her bir çizgi, harfleri zarifleştirirken diğer yandan da gönülde olana işaret eder. Hüsn-i hat, kelimelerdeki zarafet ve inceliğiyle camilerden Yazının devamı...
30,00 TL
%
30
İndirimli
21,00 TL Kazancınız: 9,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 660186
 

Ürün Özellikleri

Hat sanatı, kalem ve is mürekkebinin yüzyıllar süren serüvenini anlatır. çizilen her bir çizgi, harfleri zarifleştirirken diğer yandan da gönülde olana işaret eder. Hüsn-i hat, kelimelerdeki zarafet ve inceliğiyle camilerden kütüphanelere, mezar taşlarından duvarları süsleyen levhalara kadar yaşamın her alanını güzelliğiyle bezemiştir.

Bu kitap hüsn-i hattın tarihine, hattatların özelliklerine ve hattatlarla ilgili şiirlere yer verilmesi bakımından müstesna bir eserdir. Eserde hat sanatının gelişmesinde motive edici bir etkiye sahip hadis metinlerinin yer alması, eserin değerini arttırmaktadır. “Kur'an Mekke'de indi, Kahire'de okundu, İstanbul'da yazıldı.” sözüne binaen hattatların, kelimelerin ruhuna dokunduğu çalışmaları, sergi havasıyla sizlere sunulmaktadır.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Kültür İslam

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
21,00   
21,00   
×
Kapat