Hümanist Ressam Michelangelo

ISBN
9789756391235
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
318
Okuyucuya sunulan bu kitap, plastik sanatlar bilimi üzerine bir tez değil, büyük ustanın hayatını ve eserlerini anlatan bir öyküdür. Bu kitapta büyük ustanın özelliklerini ortaya çıkarmaktadır. Burjuva sanat tarihçilerinin Yazının devamı...
24,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 547867
 

Ürün Özellikleri

Okuyucuya sunulan bu kitap, plastik sanatlar bilimi üzerine bir tez değil, büyük ustanın hayatını ve eserlerini anlatan bir öyküdür. Bu kitapta büyük ustanın özelliklerini ortaya çıkarmaktadır. Burjuva sanat tarihçilerinin çalışmalarından farklı olarak bu kitap, belki de bir Sovyet yazarın Michelangelo hakkında yazmaya çalıştığı ilk eserdir.
Kitabın boyutları, ünlü ressamın neredeyse doksan yıllık hayatının, çok yönlü ve zengin sanatının birçok yönünün ayrıntılı analizini yapmaya elverişli değildir. Örneğin, mimar-Michelangelo'ya bu kitapta, hak ettiğinden çok daha az yer verilmiştir. Yazar böyle bir şeyi göze alabilirdi, çünkü Sovyet döneminde Sovyetler Birliği Mimarlık Akademisi tarafından, birçok eksiğine rağmen en azından olgusal bilgilerle bu boşluğa az da olsa dolduran Michelangelo'nun Mimarlık Sanatı başlıklı bir çeviri kitabı yayınlanmıştır.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,00   
24,00   
×
Kapat