Hint Masaları %17 indirimli Korhan Kaya

Hint Masalları

ISBN
9789755332345
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
176
Her ulusun, kendine özgü bir masal edebiyatı var. Bu masal birikimleri, diğer ulusların etkileşimleri ile bir parça değişim ve renklilik gösterebiliyor. Hint masal edebiyatı, bu değiştirme ve renk katmada en önemli unsurların başında Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 472730
 

Ürün Özellikleri

Her ulusun, kendine özgü bir masal edebiyatı var. Bu masal birikimleri, diğer ulusların etkileşimleri ile bir parça değişim ve renklilik gösterebiliyor. Hint masal edebiyatı, bu değiştirme ve renk katmada en önemli unsurların başında geliyor.
Pançatantra, Kathasaritsagara, Vetalapançavimşati ve benzeri masal serilerinden türeyen pek çok Hint masalı, Avrupa ve Türk masal edebiyatına çeşitli yollardan, türlü türlü biçimlerde girmiştir. Bugün bir İstanbul masalının veya Mevlana'nın Mesnevi'sindeki “Aslanla Tavşan“ öyküsünün ya da La Fontaine'le, Grim Kardeşlere ait bilinen bir masalın, hatta Nasrettin Hoca'dan bir fıkranın, gerçekte Hint kökenli kökenli olduğunu görürseniz şaşırmayın.
Günümüzde de güncelliğini hiç yitirmemiş olan, anlatılması çok güç olay ve durumları, sade, eğlenceli ve etkileyici biçimde anlatan bu masal ve öyküleri kullanmaktayız. Bunun için dünya, Hint Kültürü'ne çok şey borçludur.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Halk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat