Helal Gıda %17 indirimli Yüksel Çayıroğlu

Helal Gıda

ISBN
9789752789951
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
454
Hayatın bütün alanlarıyla ilgili düzenlemelerde bulunan İslam, insan hayatının devamlılığı adına belki de en zaruri bir ihtiyaçolan yiyeceklerle ilgili pek çok hüküm vaz etmiş ve bu alanda bazı sınırlamalar getirmiştir. Bu itibarla Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 515396
 

Ürün Özellikleri

Hayatın bütün alanlarıyla ilgili düzenlemelerde bulunan İslam, insan hayatının devamlılığı adına belki de en zaruri bir ihtiyaçolan yiyeceklerle ilgili pek çok hüküm vaz etmiş ve bu alanda bazı sınırlamalar getirmiştir. Bu itibarla İslam'da teşri kılınan bütün hükümleri hayatlarına tatbik etmekle mükellef olan Müslümanlar için, her gün almak zorunda oldukları yiyecek ve içeceklerle ilgili hükümlerin bilinip yaşanması da büyük bir önem arz etmektedir.

Günümüzde bilim ve teknik alanında ortaya çıkan yeni teknolojilerin gıda endüstrisinde de kullanılmaya başlamasıyla birlikte, geleneksel olarak tüketilen gıdaların yerini, imalatında pek çok hammaddenin kullanıldığı işlenmiş gıdalar almıştır. Çeşit çeşit gıdaların market raflarında yerini aldığı bu süreçte, Müslümanlar tarafından bazı gıdaların hükmü sorgulanmaya başlamış ve farklı ilim çevrelerinde konuyla ilgili tartışmalar başlamıştır.

“İslam Hukuku'na Göre Helâl Gıda” ismini verdiğimiz bu çalışmada, temel kavramlar, başlıca ilke ve prensipler, ilmi veriler, güncel yaklaşımlar, farklı mezhep görüşleri ve bu görüşlerin dayanmış olduğu Kur'an ve Sünnet' teki referanslar çerçevesinde, Müslümanlar için son derece önemli olduğuna inandığımız “helal gıda” problemi ele alınmıştır.

Boyutlar

14x21

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar İslam İbadete Dair

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat