Hegel Haiti ve Evrensel Tarih %17 indirimli Susan Buck Morss

Hegel, Haiti ve Evrensel Tarih

ISBN
9789753428316
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
176
Dünyanın önde gelen Benjamin yorumcularından Buck-Morss bu kitabında da “tarihin enkazından“ özgürleştirici unsurlar çekip çıkarmaya devam ediyor. “Dünya tarihinde belirleyici bir uğrak“ olduğu halde ısrarla unutulmuş olan Haiti Yazının devamı...
18,50 TL
%
20
İndirimli
14,80 TL Kazancınız: 3,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 399896
 

Ürün Özellikleri

Dünyanın önde gelen Benjamin yorumcularından Buck-Morss bu kitabında da “tarihin enkazından“ özgürleştirici unsurlar çekip çıkarmaya devam ediyor. “Dünya tarihinde belirleyici bir uğrak“ olduğu halde ısrarla unutulmuş olan Haiti devrimi ile Hegel'in ünlü efendi-köle diyalektiği kavrayışı arasındaki bağların izini sürüyor ve tarihsel tahayyülün ufkunu genişletiyor.
Kitabın ilk kısmını oluşturan ve “bir polisiye gibi yazılmış“ olan “Hegel ve Haiti“ yazısı, makale olarak yayınlandığı 2000 yılından itibaren sayısız tartışmaya ve ihtilafa konu oldu. çeşitli disiplinlerden alınan tarihsel fragmanlardan inşa edilen ve getirilen eleştirilere de kısmen cevap veren “Evrensel Tarih“ makalesi ise Avrupa Aydınlanmasının tarihsel özgürlük projesi üzerindeki tekelini reddeden evrensel sıfatına layık başka bir tarihin imkânlarını araştırıyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

19.5x20

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Felsefe Genel ve Referans

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,80   
14,80   
×
Kapat