Hawkıng Ve Tanrının Akl.Gecenl %17 indirimli

Hawking ve Tanrı’nın Aklından Geçenler Postmodern Hesaplaşmalar

ISBN
9789753168298
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
90
Postmodern Hesaplaşmalar, milenyumdan psikanalize, kuantum kuramından kaçıklık kuramına kadar bir dizi temayı işleyen bir seridir. Bu kitapların her biri çağdaş düşüncenin keskin ucunda duran anahtar bir fikri ele almakta ve yirmi birinci Yazının devamı...
4,00 TL
%
17
İndirimli
3,32 TL Kazancınız: 0,68TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 532550
 

Ürün Özellikleri

Postmodern Hesaplaşmalar, milenyumdan psikanalize, kuantum kuramından kaçıklık kuramına kadar bir dizi temayı işleyen bir seridir. Bu kitapların her biri çağdaş düşüncenin keskin ucunda duran anahtar bir fikri ele almakta ve yirmi birinci yüzyıl düşüncesinin temellerini atmış paradigmatik düşünür ve beyinlerin yaklaşımlarını anlaşılır bir dille ortaya koymaktadır.
(Arka Kapak)
Hawking Fenomeni
İngiliz kuramsal fizikçi Stephen Hawking medyada yıldız olmuş birkaç bilim adamından birisidir. A Brief History of Time (Zamanın Kısa Tarihi, 1988) adlı eseri, dünya çapında bir bestseller olmuş, kendisi de -çoğu bilim adamı gibi- bilimsel belgesellerle sınırlı kalmayıp, reklamlarda ve başka programlarda boy göstermiştir. Hawking, ağır hastalığının getirdiği engeller nedeniyle hemen dikkatleri üzerine çekebilen birisidir. Cambridge'te öğrenci olduğu yirmili yaşlarının başlarından itibaren, ilerlemiş motor nöron hastalığının (amyotrophic lateral sclerosis) acısını çekmiş, sonra tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkum olmuş ve kendisine bağlanmış olan bilgisayarı kullanmak dışında hareket etme yetisini neredeyse tamamıyla yitirmiştir. Üstelik, 1980'lerin ortalarında traketomi nedeniyle de konuşamaz hale gelmiştir. Şu anda bir konuşma sentezleyicisinden çıkan, ürkütücü ve mekanik bir sesle konuşmaktadır.
...
Ancak Hawking fenomenine dair söylenebilecekler, onun bilimsel çalışmalarına dair söylenebileceklerden daha çoktur. Yirminci yüzyıl fiziğinin tarihi, Paul Dirac, Richard Feynman, Erwin Schrödinger ve tabii ki Albert Einstein gibi isimlerin ulaştığı büyük entellektüel başarılarla doludur.
(Kitabın İçinden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Doğa Bilimleri

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
3,32   
3,32   
×
Kapat