Hatasız Kodlama Stephen A. Maguıre

Hatasız Kodlama

ISBN
9789755090940
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
296
Microsoft'ta programcı ve sorun giderici olarak çalışmış olan Steve Maguire tarafından yazılan bu kitap, tipik programcı hatalarından kaynaklanan yazılım aksaklıkları üzerinde durmaktadır. Günümüzde, yazılımların giderek gelişkin Yazının devamı...
19,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 610597
 

Ürün Özellikleri

Microsoft'ta programcı ve sorun giderici olarak çalışmış olan Steve Maguire tarafından yazılan bu kitap, tipik programcı hatalarından kaynaklanan yazılım aksaklıkları üzerinde durmaktadır.
Günümüzde, yazılımların giderek gelişkin ve karmaşık bir hal alması, programcı hataları oranındaki artışı da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle, programcıların geliştirme sürecinin en başında, yani test çalışmalarından önce, “hatasız kodlar“ üretmeye çalışması giderek daha önemli olmaktadır. Hatasız kodlar yazmanın ilk koşulu, kod böceklerinin nasıl ve niçin ortaya çıktığını anlamaktadır. Programcılar, karşılarına çıkan her kod böceği için, kendilerine şu soruları sormalıdır: “Bu böceğin oluşmasını nasıl önleyebilirdim“ ve “Bu böceği otomatik olarak nasıl yakalayabilirim“ Bu kitapta ortaya konan ilkeler, deneyimli programcıların bu sorulara yanıt bulma çabalarının sonucudur.
Hatasız Kodlama, kod böceklerinin önlenmesi ve otomatik olarak bulunması için pratik yaklaşımlar sunmaktadır. Steve Maguire, yeri geldiğinde, Microsoft'un uygulama geliştirme tarihine tarafsız bir bakışla yaklaşmakta ve hem iyi, hem de kötü deneyimlerden örnekler vermekte ve sağlam kodlar üretmek için kullanabileceğiniz denenmiş programlama tekniklerini göstermektedir. Birinci sınıf programlar yazmak konusunda iddialıysanız, Steve Maguire'nin bu kitapta ortaya koyduğu programlama ilkeleri, size çok şey kazandıracaktır.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
19,00   
19,00   
×
Kapat