Halide Nusret Zorlutuna’nın Hanım Mektupları Üzerine Bir Deneme

ISBN
9786055487188
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
78
Halide Nusret Zorlutuna'nın Hanım Mektupları adlı eseri üzerine yapılan bu incelemede hanımların birbirlerine çeşitli vesilelerle yazabilecekleri mektup örnekleri incelenmiştir. Toplumun hemen her tabakasını oluşturan kadınların Yazının devamı...
8,64 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 559048
 

Ürün Özellikleri

Halide Nusret Zorlutuna'nın Hanım Mektupları adlı eseri üzerine yapılan bu incelemede hanımların birbirlerine çeşitli vesilelerle yazabilecekleri mektup örnekleri incelenmiştir. Toplumun hemen her tabakasını oluşturan kadınların dillerinden yazılan mektuplarda üslûp farklılığının olması da kaçınılmazdır. Her mektupta birbirinden farklı dil ve anlatım özellikleri kullanılmıştır. Bu mektuplarda farklı yaş gruplarındaki bayanlar konuşturularak hanımların konuşma tarzları hakkında bir izlenim verilmiştir.
Mektuplarda ele alınan konular da farklılık göstermektedir. Toplumda hemen her dönemde görülebilen evlilik, vefat, gurbet, tebrik, davet gibi konulan ihtiva eden yazılarda samimi konuşmalar yapılmıştır. Ayrıca bu tür durumlarla karşılaşıldığında ne tür cümleler kurmak gerektiği örneklendirilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Anı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,64   
8,64   
×
Kapat