Hakkari Taşları %17 indirimli Veli Sevin

Hakkari Taşları

ISBN
9789750810329
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
144
1998 Ağustosunda Hakkari kent merkezinde, bir rastlantı sonucu, 13 adet dikilitaş (stel) bulundu. Boyları 81-330 cm arasında değişen bu stellerde cepheden çıplak bir savaşçı ile ona ait silah ve eşyalara, daha küçük ve hiyerarşik olarak Yazının devamı...
10,00 TL
%
30
İndirimli
7,00 TL Kazancınız: 3,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 530511
 

Ürün Özellikleri

1998 Ağustosunda Hakkari kent merkezinde, bir rastlantı sonucu, 13 adet dikilitaş (stel) bulundu. Boyları 81-330 cm arasında değişen bu stellerde cepheden çıplak bir savaşçı ile ona ait silah ve eşyalara, daha küçük ve hiyerarşik olarak onu izleyen erkek ya da kadınlarla savaşçının kahramanlıklarına ilişkin sahnelere ve yabanıl hayvanlara yer verilmiştir.
ölmüş ataların ruhlarını simgelemek ve anmak üzere yapıldıkları anlaşılan Hakkari stelleri kompozisyon, plastiğin netliği, ayrıntıdaki zenginlik ve kusursuz oranlarıyla aynı anlayıştaki diğer örneklerden büyük çapta farklıdırlar. Burada, yaşamını çadırlarda sürdüren ve yalnızca hayvancılıkla geçinen göçebelerden çok, taş oyma ve işleme tekniklerini iyi tanıyıp bilen, üstün zevk sahibi, seçkin ve yetenekli sanatçılarla karşı karşıyayız.
Bu taşları yaptırtan insanların etnik kökeni nereye dayanıyordu Hangi dili konuşuyorlardı üretilmelerine hangi sosyoekonomik etkenler neden olmuştu Arkalarında başka hangi mesajlar gizliydi
Hakkari taşları gizemlerini büyük çapta korumakla birlikte, bu kitapta bu zor sorulardan kimileri yanıtlanmaya çalışılıyor.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Sanat Mimari

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat