Haberlerin Ağında İslam %17 indirimli Edward W. Said

Haberlerin Ağında İslam

ISBN
9789758460069
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
264
...Batılı siyasetbilimcileri ve bazı medya çevreleri İslamiyet'i büyüteç altına almış durumda. İslamiyet ve İslam Dünyası, merkezi bir tartışma konusu. Aslında görülüyor ki, bugünün İslami gruplaşmalarının çoğu Amerika Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 460741
 

Ürün Özellikleri

...Batılı siyasetbilimcileri ve bazı medya çevreleri İslamiyet'i büyüteç altına almış durumda. İslamiyet ve İslam Dünyası, merkezi bir tartışma konusu. Aslında görülüyor ki, bugünün İslami gruplaşmalarının çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nin yörüngesinde odaklanıyor. Ya Birleşik Devletleri'nin yörüngesinde odaklanıyor. Ya Birleşik Devletler'in müttefiki ya da müşterisi. Suudi Arabistan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Mısır, Fas, Ürdün ve Türkiye militan Müslümanlar olarak adlandırılan grupların nispeten daha çok rastlandığı ülkeler. Çünkü bu ülkelerde rejim Amerika Birleşik Devletleri tarafından açıkça destekleniyor. Genelde tecrit edilmiş ve kendi halkına yabancılaştırılmış azınlık hükümetler Birleşik Devletler'in nüfuzunu kabüllenmeye zorlanıyor.
2000 yılının ortalarında İsrail ordusu, işgal ettiği Güney Lübnan'dan çekildi. Bölgeye Hizbullah militanları yerleşti. Bununla birlikte yine 2000 yılının Mayıs-Haziran aylarında Türkiye ve Batı medyasında İran'ın, uluslararası terörizmi desteklediği ve doğrudan uyguladığı şeklindeki iddialar yoğunlaştı. Yani tüm dünyanın ilgisi tekrar Ortadoğu'da odaklanmış durumda. Edward Said'in 1981'de yazmış olduğu “Haberlerin Ağında İslam“, bu iddiaları değerlendirmesi ve kaynağını göstermesi açısından güncelliğini korumaktadır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat