Göze Takılanlar Makaleler ve Gezi Notları -3

ISBN
9789756836231
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
192
Neşe Düzel, Westminster üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan John Keane ile yaptığı röportajında, demokratik hayal gücü, sivil toplum, görünmez devlet iktidarı ve laiklik konuları üzerinde durmuş. Prof. Keane, Batı Yazının devamı...
7,00 TL
%
30
İndirimli
4,90 TL Kazancınız: 2,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 569439
 

Ürün Özellikleri

Neşe Düzel, Westminster üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan John Keane ile yaptığı röportajında, demokratik hayal gücü, sivil toplum, görünmez devlet iktidarı ve laiklik konuları üzerinde durmuş.
Prof. Keane, Batı demokrasilerindeki siyasi düşüncenin azalmaya hatta çökmeye başladığını söylüyor. Keane, “Demokratik düşünce her alanda tembelleşiyor. Üstelik yalnız tembelleşme de değil, aynı zamanda, insanlarda düşünmeme, problemlerle karşı karşıya gelmekten kaçma eğilimi oluştu“ diyor. Demokratik hayal gücünün daha çok totaliter rejimlerde yeşerip serpildiğini, bugün artık diktatörlüğün gerilediğini ifade eden Prof. Keane, ülkemi hakkında şunları söylüyor: “Bana göre Türkiye imtiyazlı bir ülke. Çünkü siz 20. yüzyılda bir imparatorluğu bitirdiniz ve şimdi laiklik sürecini yaşıyorsunuz. Aynı zamanda da Avrupa ile entegrasyona gitmek için kimlik arayışındasınız. (...) Bu açıdan bana, Türkiye bölgenin çok önemli bir laboratuarı olarak gözüküyor.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Makale

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,90   
4,90   
×
Kapat