Göstergebilim Yazıları

ISBN
9879756542093
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
234
Ferdinand de Saussure'ün yapısalcı dil çözümleme kuramı üzerine gelişen, daha sonra da Prag Dilbilim Okulu'nun sesbilim alanında yaptığı karşıtlıklarından, Kopenhag Dilbilim Okulu'nun anlamlama dizgesinden yararlanarak kendi kuramını Yazının devamı...
7,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 549497
 

Ürün Özellikleri

Ferdinand de Saussure'ün yapısalcı dil çözümleme kuramı üzerine gelişen, daha sonra da Prag Dilbilim Okulu'nun sesbilim alanında yaptığı karşıtlıklarından, Kopenhag Dilbilim Okulu'nun anlamlama dizgesinden yararlanarak kendi kuramını oluşturmaya çalışan göstergebilimin günümüze değin geçirdiği değişiklikleri ve esinlendiği, yararlandığı ya da bilgi alışverişinde bulunduğu kuramların, bilim dallarının ışığındaki gelişimini Göstergebilim Yazıları'nda kaleme alır Doğan Günay. Greimas göstergebilimi çerçevesinde anlamlandırma olgusunu çözmek ya da anlama ulaşabilmek kitabın temel amacını oluşturur.
Göstergebilim, anlam evrenini çözmeyi amaçlar: Anlam oluşumu, anlam yaratmak, anlamlandırmak gibi soyut durumun dizgeleştirilmesi, açığa çıkarılması gibi konular anlamla ilgili ilk akla gelenlerdir. Bu bakımdan anlamla ilgili her şey göstergebilimin alanına girer.
Anlamı yaratan, devinim içindeki insandır. O zaman insanı tanımak gerekiyor. İnsanı tanımanın tek yolu da ürettiği sözcesine bağlı olacaktır. Bu sözce bir metindir, resim, heykel, konuşma sırasındaki bedensel davranışı vb.dir. Bu nedenle buradaki çalışmanın hemen hepsi devinim içindeki insanı yani özneyi tanımaya yöneliktir.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat