Gönüller Sultanı Mevlana %17 indirimli Yüksel Yazıcı

Gönüller Sultanı Mevlana

ISBN
9789944201018
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
240
Hiç kuşkusuz tasavvuf deyince akla ilk gelen isimdir, Mevlana. Tam ve kâmil insan olmak için kendini bilgiye ve ilahi aşka adamış hakikate, kendi varoluşunun engin sırrına erişmiştir. Mevlana'nın yolu, eşyaya boyun eğen insanı, eşyaya Yazının devamı...
40,00 TL
%
17
İndirimli
33,20 TL Kazancınız: 6,80TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 464754
 

Ürün Özellikleri

Hiç kuşkusuz tasavvuf deyince akla ilk gelen isimdir, Mevlana.
Tam ve kâmil insan olmak için kendini bilgiye ve ilahi aşka adamış hakikate, kendi varoluşunun engin sırrına erişmiştir. Mevlana'nın yolu, eşyaya boyun eğen insanı, eşyaya boyun eğdiren yaratıcı bir benlik haline getirmek, Yaradan'la zenginleştirip, beka sahibi yapmaktır.
Bu yüzden kişinin yapması gereken en önemli şeyin yaşam içinde hakikate katkısız kendini vermek, onun berrak tecellisine yer açabilmek için nefsin izlerini yok edebilmektir.
Mevlana'nın “Dünya tuza öyle bir tuzak ki, padişahlar, aslanlar bile bir köpek gibi o pisliğin içine düşmüşler, ta boğazlarına dek batmışlardır.“ sözlerinin, içinde yaşadığımız çağdaş insanı değerlerin, doğanın; para, güç, iktidar adına nasıl da her gün yok edilmekte olduğunu anlamamızda eşsiz bir kılavuz olduğunu görüyoruz.
Mevlana'nın yolu maddeye sırt çevirmek ve ondan uzak durmak demek olmamakla birlikte, maddenin tüm yaşamımıza egemen olmasının önünde durabilmek ve ona köle olmamak demektir. Yozluğun pençesindeki çürümeye yüz tutmuş toplumların bu kıldan ince kılıçtan keskin diyebileceğimiz ayrımı görebilmesi, Mevlana'yı anlamada anahlar olmaktadır.
Onun yolu evrenseldir, çünkü dili, dini, ırkı, soyu vs. değil, insanı öne alır. Bu yüzden de her daim yeni, her daim geçerlidir
Zamanlar üstüdür, zamanla sınırlanamaz.
Mevlana “Yüce Eşikten bizi nereye çağırsalar, sonuçta aldatıcıdır.“ der.
Yüzünü Yüce Eşik'e dönmüş bir yazarın kaleminden çıkmış olan bu kitap, yüzünü Yüce Eşik'e dönmek veya bu konuda bilgi edinmek isteyenler için yazılmıştır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
33,20   
33,20   
×
Kapat