Gökteki Pi (Saymak,Düşünmek ve Olmak) %17 indirimli John D. Barrow

Gökteki Pi Saymak, Düşünmek ve Olmak

ISBN
9789755990323
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
420
Sayı dediğimiz şey nedir Matematiksel doğru ne demektir Matematik neden işe yarayan bir şeydir Böylesine temel sorular çoğu zaman korkutucudur; hele de matematikle ilgiliyse. John D. Barrow yeni etkileyici kitabında bu ürkütücü alana girme Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 456621
 

Ürün Özellikleri

Sayı dediğimiz şey nedir Matematiksel doğru ne demektir Matematik neden işe yarayan bir şeydir Böylesine temel sorular çoğu zaman korkutucudur; hele de matematikle ilgiliyse. John D. Barrow yeni etkileyici kitabında bu ürkütücü alana girme yürekliliğini sergiliyor, bizi yoğun, çarpıcı ve keskin zeka ürünü felsefi düşüncelerle baş başa bırakıyor.
- John Allen Paulos, The New York Times-
Matematiği icat mı ettik, yoksa keşif mi İnsanoğlu neden matematik denen şeyi geliştirdi İnsanın bazı gereksinimlerinin doğal sonucu muydu, yoksa onun karşısına şans eseri mi çıkmıştı
John D. Barrow Gökteki Pi'de, matematiksel düşünmenin insanoğlunun bilgiye ulaşma mistiğinde tarihin hiçbir döneminde vazgeçemediği bir araç olduğunu vurguluyor. Barrow'a göre toplumların gereksinimleri karmaşıklaştıkça matematik gelişiyor, ama benzer gereksinimlere çağdaşlarından daha iyi matematiksel çözümler bulan uygarlıklar zirveye ulaşıyorlar.
Matematiği hem budunbilim, arkeoloji, tarih, antropoloji, mantık, felsefe ve epistemolojide arayan hem de onlar aracılığıyla bulmaya çalışan bu çalışmayı zevkle okuyacaksınız.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Popüler Bilim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat