Genel Coğrafya

Genel Coğrafya

ISBN
9786058784024
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
464
Kitabın 1. kısmında Dünya'nın ve Ay'ın oluşumu, hareketleri incelenmekte, haritaların önemi vurgulanmakta, alan ve uzunluk ölçümleri öğretilmektedir. Atmosfer olayları, genel atmosfer dolaşımı, yağış ve sis oluşumu ile iklim tipleri Yazının devamı...
25,00 TL
%
10
İndirimli
22,50 TL Kazancınız: 2,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 640990
 

Ürün Özellikleri

Kitabın 1. kısmında Dünya'nın ve Ay'ın oluşumu, hareketleri incelenmekte, haritaların önemi vurgulanmakta, alan ve uzunluk ölçümleri öğretilmektedir. Atmosfer olayları, genel atmosfer dolaşımı, yağış ve sis oluşumu ile iklim tipleri hakkında açıklamalar yapılmaktadır. Yeryüzünü şekillendiren iç ve dış kuvvetler şekillerle işlenmektedir. Yapıya bağlı olarak oluşan yüzey şekilleri, Türkiye'den verilen örneklerle tanıtılmaktadır. Ayrışma olayları, toprakların oluşumu, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile sınıflandırılması yapılmaktadır. Bitki örtüsünün yetişme koşullan (ekolojisi) ve yeryüzüne dağılışı incelenmektedir.

Kitabın 2. kısmında dinamik bir güç olan nüfusun önemi, artışı, yaş durumu, dünyadaki dağılışı, sağlık sorunları ve gelecekte dünya nüfusu ele alınmaktadır. Paleolitik'ten günümüze kadar olan yerleşme süreci, yerleşme tipleri, dağılışı ve sınıflandırılması yapılmaktadır. İnsanın ekonomik faaliyetleri olan tarım, hayvancılık ve ormancılık, faaliyetleri ele alınmaktadır. Tükenen ve tükenmeyen enerji kaynakları, bunların üretimi ve tüketimi dünya ölçüsünde değerlendirilmektedir. Maden yatakları, oluşumu, dağılışı, sanayi açısından önemi incelenmektedir. Sanayi faaliyetleri, önemi ve dağılışı ele alınmaktadır. Turizmin önemi, çeşitleri ve dünyadaki genel durumu değerlendirilmektedir.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
22,50   
22,50   
×
Kapat