Gençlere Faydalı Bilgiler

ISBN
9786054194117
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
55
Kültür tarihimizin önemli kilometre taşlarından biri olan Ahmed Cevhed Paşa, hem âlim hem de devlet adamı kimliğiyle herkesin bildiği ve itibar ettiği bir şahsiyettir. Başta Mecelle olmak üzere Kısas-ı Enbiya (Peygamberler Tarihi), Yazının devamı...
6,00 TL
%
17
İndirimli
4,98 TL Kazancınız: 1,02TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 586691
 

Ürün Özellikleri

Kültür tarihimizin önemli kilometre taşlarından biri olan Ahmed Cevhed Paşa, hem âlim hem de devlet adamı kimliğiyle herkesin bildiği ve itibar ettiği bir şahsiyettir. Başta Mecelle olmak üzere Kısas-ı Enbiya (Peygamberler Tarihi), Belâgat-ı Osmaniyye, Kavâid-i Osmaniyye gibi kitapları kaleme almıştır.
Elimizdeki kitapçık Ahmet Cevdet Paşa'nın Mâlûmat-ı Nâfia (Faydalı Bilgiler) adını taşıyan risalesidir. Paşa, bu risalesinde, zamanın Okullar Bakanı Kemal Efendi'nin isteği üzerine, genel kültürü zayıf olduğuna inanılan orta öğrenim gençlerine faydalı olmak maksadıyla din, mezhep, dünyadaki müslüman ve diğer din mensupları hakkında bilgiler vermiş, böylelikle bu konudaki genel bilgi eksiklerini gidermek istemiştir.
Bu risalenin Arap harfi, çeviriyazım ve sadeleştirme olmak üzere üç farklı şekilde yayınlanmasıyla risalenin orjinali yazılı şeklinin yaygınlaşmasına, çevirisiyle Osmanlınca bilmeyenlerin eline ulaşmasına, sadeleştirmeyle de yeni nesiller tarafından kolayca anlaşılmasına hizmet arzulanmıştır.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,98   
4,98   
×
Kapat