Gazetecilikte Son Yazılarım-3 Yankesiciler Kulüb

ISBN
9789754471977
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
332
Bilindiği gibi Hüseyin Rahmi, hemen tüm yapıtlarında İstanbula bağlı bir yazar olarak kalmış görünür. Ama o da, Utrillonun Paris için yaptığı renklendirmeyi, doğup büyüdüğü bu kent için yapmıştır denilebilir. Üstelik yaşayan, Yazının devamı...
3,00 TL
%
20
İndirimli
2,40 TL Kazancınız: 0,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 468181
 

Ürün Özellikleri

Bilindiği gibi Hüseyin Rahmi, hemen tüm yapıtlarında İstanbula bağlı bir yazar olarak kalmış görünür. Ama o da, Utrillonun Paris için yaptığı renklendirmeyi, doğup büyüdüğü bu kent için yapmıştır denilebilir. Üstelik yaşayan, canlı insanlarıyla, ilginç tipleriyle... Eski İstanbulun ihtiyar kadınları, mahalle delikanlıları, esnafı, küçük memuru, genci, yaşlısı, bütün bir Osmanlı çağı onun romanlarına, hikâyelerine doluşmuşlar. Ancak o, yalnız alt tabakaların yaşamını değil, yine bu İstanbul dekoru içinde Osmanlı aristokrasisini, büyük bürokratlarını, sultanın çevresinde toplanmış paşaları... da yazmıştır.
Osmanlı İmparatorluğunun çöküş öncesi ve çöküşü çağında, parçalanan aile yaşamını, paşa konaklarındaki yaşayış düzenini, bürokrat ve aristokrat sınıfın gittikçe eriyip yok oluşunu, ustalıkla işlemiştir. Tüm bu çalışmalarda onun alaycı ruhu ve üslubu her zaman kendini belli eder. Bu bakımdan Hüseyin Rahmiye sırf kenar mahallelerin insanlarını işleyen bir sanatçı olarak bakmak yanlış olur. O, yaşadığı ve yazdığı süre içinde, toplumun her katındaki yaşamı yapıtları na aktarmıştır. YANKESİCİLER KULÜBÜ altında derlediğimiz eserini siz araştırmacı ve okurlarımıza sunuyoruz.
Abdullah - Gülçin Tanrınınkulu

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
2,40   
2,40   
×
Kapat