Gazali Hakikat Araştırması Sabri Orman

Gazali Hakikat Araştırması

ISBN
6958888111594
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
172
Bu çalışmada, Gazali'nin çağı, hayatı ve eserlerinin yani sıra onun hakikat araştırması, felsefe eleştirisi, ihya hareketi ve etkisi gibi Gazali isminin hemen çağrıştırdığı konular genişçe bir şekilde ele alınıyor. Böylece Yazının devamı...
12,00 TL
%
17
İndirimli
9,96 TL Kazancınız: 2,04TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 616440
 

Ürün Özellikleri

Bu çalışmada, Gazali'nin çağı, hayatı ve eserlerinin yani sıra onun hakikat araştırması, felsefe eleştirisi, ihya hareketi ve etkisi gibi Gazali isminin hemen çağrıştırdığı konular genişçe bir şekilde ele alınıyor. Böylece okuyucuya, bu önemli bilgin ve düşünürün kamil manada bir portresi sunulmaya çalışılıyor.

özellikle "Hakikat Araştırması" ve "Felsefe Eleştirisi" bölümlerinde bulabileceğiniz onun son derece ilginç entelektüel gelişmesi ve fikri çalışmaları, entelektüel endişeleri ve bilimsel çalışma hedefleri olan herkese paha biçilmez örnekler sunuyor.

Gazali'nin ender denebilecek bir özelliği ise onun bir medeniyet veya toplumsal sorumluluk düşünürü olma vasfıdır. Gazali'nin bu özelliği, İslam medeniyetinin, hakim çağdaş medeniyetle hemen her sahada doğrudan veya dolaylı olarak bir hesaplaşma içinde olduğu günümüzde, onu daha da dikkate değer hale getirmektedir. özellikle onun klasik Yunan felsefesi eleştirisi, İslam medeniyetinin diğer medeniyetlerle olan hesaplaşmalarının güzel bir örneği olup; bir "medeniyet muhasebesi" olarak kavramsallaştırılabilir ve başka benzer vakalarda da model olarak kullanılabilir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,96   
9,96   
×
Kapat