Galileo ve Newtonun Evreni Ciltli %17 indirimli William Bixby

Galileo ve Newton’un Evreni

ISBN
9789754030778
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
183
Galileo'nun doğduğu yıllarda İtalya, Rönesans'ın, yani öğrenmeye ve sanata karşı duyulan ilginin parlak bir şekilde doğuşunun son ışıklarının keyfini çıkarıyordu. Galileo bu günbatımında, Batı düşüncesini sanki yeni bir yöne, Yazının devamı...
13,00 TL
%
17
İndirimli
10,79 TL Kazancınız: 2,21TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 471480
 

Ürün Özellikleri

Galileo'nun doğduğu yıllarda İtalya, Rönesans'ın, yani öğrenmeye ve sanata karşı duyulan ilginin parlak bir şekilde doğuşunun son ışıklarının keyfini çıkarıyordu. Galileo bu günbatımında, Batı düşüncesini sanki yeni bir yöne, bilime doğru çevirmek için dünyaya gelmişti. Galileo'nun öldüğü yıl (1642), İngiltere'de dünyaya gelen Isaac Newton ise dehasıyla ve mekanik alanındaki başarılarıyla yepyeni bir çağ açtı.
Birbirinden çok farklı bu iki kişi arasındaki ilişki, bu nedenle, bir roketin birbirini tamamlayan iki aşamasına benzer. Evrenin felsefe kitaplarıyla değil, bir teleskop yoluyla incelenmesi gerektiğini öne süren “tartışmacı“ Galileo ilk havalanmanın gerçekleşmesini sağlamış; pek konuşkan olmayan matematikçi Newton ise roketi yörüngeye oturtmuştur. Galileo ve Newton'un Evreni'nde, modern bilim adamlarının evrenin bir saat gibi düzgün çalışmasının açıklanmasını herkesten çok borçlu oldukları bu iki kişinin öyküleri anlatılıyor.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Tarih Keşifler Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
10,79   
10,79   
×
Kapat