Franz Kafka Bütün Eserleri (13 Kitap Takım) Franz Kafka

Franz Kafka Bütün Eserleri (13 Kitap Takım)

ISBN
9789754066913
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
4026
Şato İthaf ya da neden yeni bir çeviri “... uğraşına tam anlamıyla gönül vermiş çevirmen, yabancı dilde okuduğu bir yazara ve yaratısına bir kez vurulmayagörsün; ondan sonra o yazarı daha önce başkaları tarafından kaç kez Yazının devamı...
220,00 TL
%
17
İndirimli
182,60 TL Kazancınız: 37,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 601772
 

Ürün Özellikleri

Şato
İthaf ya da neden yeni bir çeviri
“... uğraşına tam anlamıyla gönül vermiş çevirmen, yabancı dilde okuduğu bir yazara ve yaratısına bir kez vurulmayagörsün; ondan sonra o yazarı daha önce başkaları tarafından kaç kez çevrilmiş olursa olsun bir de kendi anlatmak, o çevirmen için tam bir tutkuya dönüşür. Bu tutku, hiçbir zaman kendi yapacağı
çevirinin öncekilerden üstün olacağı inancından
kaynaklanmaz belki kaynaklanmamalıdır da.“
Dava
...Dava romanının çevirisinin bu basımı Cem Yayınevi'nde şimdiye kadar çıkan basımlardan farklı bir özelllik taşıyor. Daha önceki çevirilerde Dava'nın Kafka'nın yakın dostu Max Brod tarafından baskıya hazırlanmış metni temel alınmışken, bu kez Kafka yapıtlarının “Edisyon Kritik“ dizisinde Oxford Üniversitesinden Kafka araştırmacısı Malcolm Pasley'in Dava'nın özgün el yazısı metnine dayanarak hazırladığı ve 1990 yılında S. Fisher yayınevince yayınlanan metin göz önünde tutularak çevirisi yeniden gözden geçirilmiştir.
Kayıp (Amerika)
...Cem Yayınevi, çağımızın büyük yazarlarından Kafka'nın bütün eserlerini Kamuran Şipal'in Türkçesiyle yayımlamaktadır. Bütün Eserler'de, “Bir Savaşın Tasviri“, “Hikayeler“, “Taşrada Düğün Hazırlıkları“, “Dava“, “Şato“, “Günlükler“, “Değişim“, “Ottla'ya ve Ailesine Mektuplar“ ve elinizdeki “Kayıp (Amerika)“ yer almaktadır.
Hikayeler
Hikayeler'in bu basımı Kafka'nın arkadaşı Max Brod'un Bütün Eserler'deki metin temel alınarak çevrilmiştir.
Bir Savaşın Tasviri
Zaman ileride olabilirdi.
Değişim
Yayınevimizce daha önceden Kafka'nın: “Bir Savaşın Tasviri“; “Dava“; “Şato“; “Hikayeler“; “Amerika“; “Taşrada Düğün Hazırlıkları“ ve “Günlükler“i “Bütün Eserleri“ adıyla yayımlanmıştı. Bu kez “Hikayeler“de yer alan “Değişim“i Heinz Politzer'in uzun bir yorumuyla birlikte okurlarımıza sunuyoruz.
Babama Mektup
Çok sevgili babacığım!
Bana son günlerde bir ara, senden korktuğum gibi bir savı hangi nedenle ileri sürdüğümü sormuştun. Her zamanki gibi bir yanıt bulup verememiş, bu da işte biraz yine senden korkmamdan, biraz senden korkmamın nedenin pek çok ayrıntıyı içermesinden, dolayısıyla bunları yarı buçuk da olsa sözle belirtemeyeceğimden kaynaklanmıştı.
Taşrada Düğün Hazırlıkları
Cem Yayınevi, çağımızın büyük yazarlarından Kafka'nın bütün eserlerini, Kamuran Şipal'in Türkçesiyle yayınlamaktadır. Kafka'nın ölümünden sonra arkadaşı Max Brod'un hazırladığı bütün eserlerde “Bir Savaşın Tasviri“, “Hikayeler“ ve “Taşrada Düğün Hazırlıkları“ adlarını taşıyan üç hikaye kitabı; “Dava“, “Şato“ ve “Amerika“ adlarındaki üç romanı ile “Günlükler“i yer almaktadır.
Ottla'ya ve Ailesine Mektuplar
Kafka, kızkardeşi Ottla'ya (ve diğer aile bireylerine) yazdığı bu mektuplarda sevecen, yardımsever, şakacı bir ağabey ve bulunmaz bir arkadaştır.
Milena'ya Mektuplar
afka Milena'yı 1919 sonbaharında Prag'da tanıdı. Ortak dost ve tanıdıkların bir araya geldiği bir cafede gerçekleşen tanışmada Milena, Kafka'ya öykülerini Çekçe'ye çevirmek istediğini açıkladı. Bu da, büyük bir tutkuyu içeren bir ilişkinin, bu kitaptaki mektupları borçlu olduğumuz bir sevgi ilişkisinin başlangıcı oldu.
Günlükler
Cem Yayınevi, çağımızın büyük yazarlarından Kafka'nın bütün eserlerini Kâmuran Şipal'in Türkçesiyle yayımlamaktadır. Bütün Eserler'de, “Bir Savaşın Tasviri“, “Hikâyeler“, “Taşrada Düğün Hazırlıkları“. 1!Dava“, “Kayıp (Amerika)“, “Şato“, “Günlükler“, “Ottla'ya ve Ailesine Mektuplar', “Babama Mektup“ ve “Değişim“ yer atmaktadır.
Yeni Bulunmuş Mektuplar
1986'da Dlazdena Ulicé'deki bir sahafta, Kafka'nın o güne dek bilinmeyen, dokuz mektup, yirmi iki kartpostal ve bir manzara kartından oluşan bir mektup bulundu. Elinizdeki kitapta sunulan bu mektup ve kartpostallar, Kafka'nın yaşamının son iki yılında (1922-24) ailesine yazdıklarını bir araya getiriyor.
Özdeyişler
Kafka'nın Özdeyişler'i, Max Brod tarafından yayına hazırlanan Taşrada Düğün Hazırlıkları kitabının içinde bir bölümdü. Yıllar içinde, Babama Mektup gibi Özdeyişler de ayrı bir kitap olarak yayımlanmasını gerektirecek ölçüde ilgi gördü.
(Tanıtım Bülteni'nden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Doğu Avrupa

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
182,60   
182,60   
×
Kapat