Fethi Tevetoğlu - Hayatı, Sanatı ve Şairliği

ISBN
9786054692170
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
199
Milliyetçi düşüncenin önemli simalarından biri olan Fethi Tevetoğlu'nun siyasi hayatı üzerine incelemeler yapılmış olsa da, edebî hayatı üzerine hiçbir çalışma vücuda getirilmemiştir. Elinizdeki eser, birçok edebî ve siyasi Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 557888
 

Ürün Özellikleri

Milliyetçi düşüncenin önemli simalarından biri olan Fethi Tevetoğlu'nun siyasi hayatı üzerine incelemeler yapılmış olsa da, edebî hayatı üzerine hiçbir çalışma vücuda getirilmemiştir. Elinizdeki eser, birçok edebî ve siyasi çalışmasıyla tanınan Fethi Tevetoğlu'nun bilinmeyen bir yönü olan şairliğini okuyuculara tanıtmak maksadıyla kaleme alınmıştır.
Sanatçının edebî hayatı ve eserleri hakkında bilgiler veren eser,
şiirleriyle hayatı arasında yakın bir bağ bulunan Fethi Tevetoğlu'nun, siyasi alanda sürdürdüğü Türkçü-Turancı düşünceyi edebî alanda da sürdürmeyi başardığını vurgular. Şiirlerinde Türk tarihinin derinliklerine iner ve Hüseyin Nihal Atsız'ın “köylücülük“ düşüncesine atıflarda bulunur. Genel olarak tema, dil ve üslup, ahenk gibi konular hakkında bilgi veren eserde, dolaylı olarak metinlerin beslendikleri kaynaklara da değinilir. Dört adet şiir kitabı yayınlamasına rağmen, şiirlerinin birçoğunu bu eserlere dâhil etmediğinden, uzun uğraşlar sonucu çeşitli dergilerden derlenen şiirler de kitabın arkasına konulmuştur.
Tevetoğlu'nun biyografik eserleri yazmaktaki amacı, gençlere örnek ve kaynak vermektir. Elinizdeki kitabın yazarı da aynı düşünceyle Fethi Tevetoğlu'nun şiirlerini tahlil etmeye çalışmıştır.
“Ağlamak yaraşmaz sana
Gül artık, bak ben artık yoldayım.
Savla, yeşile bürünsün
Tanrı Dağımla,
Altayım.
Söyle durgun
Orhunuma
Yine dünkü gibi coşsun.
Turan Türkün toprağıdır
Diyip ufuklara koşsun...
Paslı duran kılıcımı
Biledim de geliyorum;
Sevin ey sevgilim
“Yarın Turan benimdir!“ diyorum.“
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat