Fehmi ve Şebisteri’den Şem ve Pervane Mehmet Kanar

Fehmi ve Şebisteri’den Şem ve Pervane

ISBN
9789755744810
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
174
Şem' ve Pervane'de konu edilen Fehmi ve Şebisteri'nin mesnevileri, bu alanda yazılmış mesnevilerin en önemlileridir. Şem' ve pervane arasındaki ilişki, öteden beri insanların ilgisini çekmiş, şairlerin en önemli ilham kaynaklarından biri Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 595639
 

Ürün Özellikleri

Şem' ve Pervane'de konu edilen Fehmi ve Şebisteri'nin mesnevileri, bu alanda yazılmış mesnevilerin en önemlileridir.
Şem' ve pervane arasındaki ilişki, öteden beri insanların ilgisini çekmiş, şairlerin en önemli ilham kaynaklarından biri olagelmiştir. “Şem“ ile “pervane“ mazmunları, tasavvufta sık sık işlenmiş; “pervane“ tasavvuf yolunda ilerleyen, makamdan makama geçen; ama vuslata ermek, bir başka deyişle, fena fillah mertebesine ulaşmak için çeşitli engellerle karşılaşan salike benzetilmiştir. “Pervane“nin mum etrafında döndükten sonra kendini aleve atarak yok etmesi ve vuslata ermesi, ikilikten kurtulup vahdete ulaşması, sufi şairler için orjinal bir konu teşkil etmiştir.
Osmanlı şairlerini de etkileyerek aynı konuda birçok eser verilmesine vesile olan Şem' ve Pervane risaleleri, incelik ve sembolizmi unutmuş modern düntanın boğucu ikliminde gönülleri serinletecek bir eser.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat