Farabi

ISBN
9799754372952
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
175
Millî tarihin derinliği, millî köklerin derinliği ve temellerinin sağlamlığı demektir. Bu açıdan Türkler, tam bir bahtiyarlık içindedirler. Çünkü, Türklerin tarih sahnesinde göründüğü ve devlet olduğu çağlarda, bugünün Yazının devamı...
11,00 TL
%
30
İndirimli
7,70 TL Kazancınız: 3,30TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 467803
 

Ürün Özellikleri

Millî tarihin derinliği, millî köklerin derinliği ve temellerinin sağlamlığı demektir. Bu açıdan Türkler, tam bir bahtiyarlık içindedirler. Çünkü, Türklerin tarih sahnesinde göründüğü ve devlet olduğu çağlarda, bugünün itibarlı milletlerinden çoğunun adı bile yoktu.
Dünyaya söz geçiren tarihî şahsiyetler, mensubu bulundukları milletin saygıdeğer şahsiyetini oluştururlar.
Fârâbiyi, İslâm Dünyası içinde İlk Çağ Batı Düşüncesini temsil eden her hangi bir dünya filazofu olarak görenler olabilir.
Fârâbi, dünyaya söz söylemiş, dünya medeniyetine katkıda bulunmuş ölmez insanlardan biri, Türk olan birisidir. Kendi şahsında o, Türkün düşünce kabiliyetini ve felsefî dehâsını gösterdiği gibi, İslâm öncesi ve İslâmî Türk kültürünün fikrî-mânevî mirasını aksettiren, bu mirasın sentezinden doğmuş ve tam bir bütünlük arzeden âbide şahsiyet olma vasfını da temsil etmektedir.
Bu eser, geleceğin Fârâbîlerinin, kendi zihinlerinde, büyük dedeleri dâhî insan Ebû Nasr Fârâbînin portresini çözebilmelerine yardımcı olmak düşüncesiyle kaleme alınmıştır. Burada, klasik kaynaklara dayalı olarak, Fârâ-bîye âid bazı çizgiler verilmiştir. Bunlar genç kuşaklarca geliştirilip tamamlanacak ve gerçek portre onların olacaktır.

Boyutlar

12.5x19.5

Kağıt Tipi

1.Hamur

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,70   
7,70   
×
Kapat