Falaka %17 indirimli Ahmed Rasim

Falaka

ISBN
9789754540758
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
132
Eserlerinde İstanbul Türkçe'sinin bütün güzelliklerini yansıtan Ahmet Rasim, Falaka adlı bu eserinde çocukluğunun mahalle mektepleri ve Darüşşafaka'daki anılarını usta gözlem gücü ve renkli üslubuyla okurlarına aktarmaktadır. Falaka Yazının devamı...
8,00 TL
%
17
İndirimli
6,64 TL Kazancınız: 1,36TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 437844
 

Ürün Özellikleri

Eserlerinde İstanbul Türkçe'sinin bütün güzelliklerini yansıtan Ahmet Rasim, Falaka adlı bu eserinde çocukluğunun mahalle mektepleri ve Darüşşafaka'daki anılarını usta gözlem gücü ve renkli üslubuyla okurlarına aktarmaktadır.
Falaka için Ahmed Rasim'in çocukluk ve ilk gençlik yıllarının aynasıdır diyebiliriz. Eserde yazarın çocukluğunu geçirdiği Fatih semtinin mahallelerinden tutun da mahalle mekteplerindeki eğitim tarzı, hoca - talebe münasebetleri, aile büyüklerinin çocuklara yaklaşımı, babasız büyüyen bir çocuğun hisleri, o dönemde oynanan çocuk oyunlarına varıncaya kadar her konuda aradığınızı bulabilirsiniz.
Eseri yayıma hazırlarken sadeleştirme yapmayıp o sümbül kokan İstanbul Türkçesine hiç dokunmadan, Okuyucuya anlama kolaylığı sağlamak amacıyla da eserin sonuna bugün sık kullanılmayan kelime ve terkiplerin anlamlarını içeren bir sözlük eklenmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Cumhuriyet Dönemi Roman

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,64   
6,64   
×
Kapat