Etnik Gruplar ve Sınırları

ISBN
9789756947750
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
175
Bu çalışmada yer alan incelemeler, etnik sınırların değişik kültürel unsurların yardımıyla nasıl oluşturulduklarını anlatmaktadır. Bu kültürel farklılıkların devamı etnik sınırların devamını sağlamaktadır. Ancak, kültür Yazının devamı...
6,50 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 548157
 

Ürün Özellikleri

Bu çalışmada yer alan incelemeler, etnik sınırların değişik kültürel unsurların yardımıyla nasıl oluşturulduklarını anlatmaktadır. Bu kültürel farklılıkların devamı etnik sınırların devamını sağlamaktadır. Ancak, kültür hiçbir zaman etnik grupların arasında varolan sınırlara endeksli değildir; kültür her zaman değişebilir ve öğrenilebilir. Bu nedenle, bir etnik grubun tarihi o grubun kültürel tarihiyle özdeş değildir. Bir etnik grubun bugünkü kültürel kimliğini oluşturan ögelerin, söz konusu grubun geçmişteki kültürünün doğal uzantısı olma gerekliliği yoktur. Etnik gruplar, sınırların belirlediği daimi bir örgütsel yapıya sahip tasarımlardır. Kültür ise, etnik grupların örgütsel yapısına karşın çok daha fazla bir değişime uğrar.
Fredrik Barth'ın derlediği Etnik Gruplar ve Sınırları adlı çalışma sosyal bilimlerde çığır açıcı kaynaklardan biridir. çalışma aynı zamanda Batı'da son yıllarda başlı başına bir sosyal bilim disiplini haline gelen etnik ilişkiler disiplininin de başlangıcını teşkil eder.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Kültür Sosyolojisi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,50   
6,50   
×
Kapat