Erzurumlu Aşık Edip Önal %17 indirimli Sinan Gönen

Erzurumlu Aşık Edip Önal

ISBN
9789756527412
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
273
Halkın dertlerini, sıkıntılarını dile getirmeyi daima kendilerine şiar edinen aşıklarımız, Bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız ve söylemeyen dilimizdir. Yüzyıllar boyu aşıklar yetiştiren bu millet, ne yazık ki Yazının devamı...
10,00 TL
%
17
İndirimli
8,30 TL Kazancınız: 1,70TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 536687
 

Ürün Özellikleri

Halkın dertlerini, sıkıntılarını dile getirmeyi daima kendilerine şiar edinen aşıklarımız, Bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız ve söylemeyen dilimizdir.
Yüzyıllar boyu aşıklar yetiştiren bu millet, ne yazık ki aşıklarının değerini hiçbir zaman yeterince bilememiş, onlara hak ettikleri değeri layıkıyla verememiştir. Ama onlar, yine de yüzyıllar boyu ürünler ortaya koyarak bütün güçleriyle aşık edebiyatını oluşturmuşlar ve bu edebiyatın günümüze gelişine halka olmuşlardır.
Son yüzyıla geldiğimizde özellikle ülkemizde aşıklık geleneği, temsilcilerinin üstün gayretleriyle sürdürülmeye çalışılmaktadır. Ülkemizin başta Doğu Anadolu ve Çukurova'da yer alan illeri olmak üzere bir çok yöresine aşıklarımız serpiştirilmiş durumdadır.
Aşık edebiyatının yaşayan temsilcilerinden biri de bu çalışmada ele alınan Aşık Edip Önal'dır. Kendi ifadesiyle 2800 civarında şiir külliyatına sahip aşığımızın örnek şiirlerinin, ayrıntılı bir çalışmada ele alınmasının uygun olacağını düşünerek bu çalışmayı hazırlamaya başladık. Her ne kadar şiirlerin, özellikle ayak seslerinde ve kafiye örgüsündeki bozukluklar olsa da yaklaşık 50 yılda meydana getirilen orta ve büyük boyutlu şiirle dolu 33 defter elbette bizim için önemli olan taraf olmuştur.
Böyle bir külliyatın defterlerde kalmaması için hazırlanan bu çalışmada aşığımız ve şiirleri etraflıca tanıtılmaya çalışılmıştır.
(Önsöz'den)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Halk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,30   
8,30   
×
Kapat