Endülüs Sufileri %17 indirimli Muhyiddin İbn Arabi

Endülüs Sufileri

ISBN
9799758729042
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
240
Tüm çağların en büyük gizemcilerinden birisi olan Muhyiddin İbn Arabi, Arapların İspanya'da bulundukları bir dönemde, 1165 yılında dünyaya gelmiş ve çok küçük yaştan başlayarak dikkatleri üzerinde toplayan bir manevi yetenek Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 543905
 

Ürün Özellikleri

Tüm çağların en büyük gizemcilerinden birisi olan Muhyiddin İbn Arabi, Arapların İspanya'da bulundukları bir dönemde, 1165 yılında dünyaya gelmiş ve çok küçük yaştan başlayarak dikkatleri üzerinde toplayan bir manevi yetenek göstermiştir.
Kendi döneminin büyük gizemcileri, din bilginleri ve filozofları ile görüşmeler aparak İslam dünyası içinde uzak gezilere çıkmıştır. Öğretisi, bütün geleneklerin temelinde bulunan en başlangıçtaki ilkeye, Varlığın Mutlak Birliği'ne davranır. 400'den fazla sayıdaki kitabı içinde hep bu ilkenin anlam ve anlatımları olağanüstü bir açıklık ve doluluk ile ele alınmıştır. İbn Arabi 1240 yılında Şam'da bu dünyadan ayrılmıştır. Etkisi geniş ve derin olmuştur ve basitçe El-Şeyh El-Ekber, En Büyük Öğretmen diye anılması da onun önemini gösterir...Endülüs Sufileri, İbn Arabi'nin gençlik yıllarını aralarında geçirmiş olduğu bazı düşünür ve manevi üstatların yaşamöyküsel yazılarından meydana gelmiştir.
Bu öyküler, yoğun bir biçimde kendilerini Hak'ka adayan ve hizmet eden bir grup bireyin oluşturduğu olağanüstü yoğunluktaki bir manevi ortamı ve onlardan yayılan bilgeliği en canlı biçimde gözler önüne sermektedir. Bu kitap doğrudan doğruya gerçek bilgiye susamış ciddi insanlara konuşacaktır.
(Arka Kapaktan)
Ruh el-Kudüs fi Munsahat el-Nefs (Nefs ile Görüşmelerinde Kutsal Ruh)'un yaşamöyküsü bölümlerine Durrat el-Fakirah (En Değerli İnciler)'den bazı pasajların çevirilerinin eklenmesiyle meydana gelmiştir. Kutsal Ruh, içinde yaşadıkları zamana ait manevi yozlaşma nedeniyle üzüntü duyan bir arkadaşının yorumlarına yanıt olarak yazılmıştır.
Dr. Ralph Austen Londra Üniversitesinden mezun olmuş ve araştırmalarını Kaliforniya Üniversite'sinde sürdürmüştür. Uluslararası konferanslarda İslam Gizemciliği üzerine birçok bildiriler sunmuş ve İbn Arabi'nin yapıtı üzerinde de özel bir çalışma yapmıştır. İbn Arabi'nin Füsus el-Hikem çevirisi 1980'de yayınlanmıştır.
(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Tasavvuf

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat