El-vesaiku’s-siyasiyye

El-vesaiku’s-siyasiyye

ISBN
6958888111137
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
487
Hz. Peygamber (s.a.) dönemi, hiç kuşkusuz, dünyanın siyasi, dini, ekonomik ve öteki alanlarla ilgili tarihinde önemli sonuçları bulunan bir dönemdir. Herhangi bir çağdaki siyasi durumu ancak bu dönemle ilgili tarihi belgelere başvurarak Yazının devamı...
18,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611820
 

Ürün Özellikleri

Hz. Peygamber (s.a.) dönemi, hiç kuşkusuz, dünyanın siyasi, dini, ekonomik ve öteki alanlarla ilgili tarihinde önemli sonuçları bulunan bir dönemdir. Herhangi bir çağdaki siyasi durumu ancak bu dönemle ilgili tarihi belgelere başvurarak anlayabileceğimize göre, doğru bir biçimde anlayabilmek için Hz. Peygamber (s.a.) dönemiyle ilgili belgeleri bir araya getirmek zorunludur.
Peygamberimizin Mektupları (El-Vesaiku's-siyasiyye), Prof. Dr. Muhammed Hamidullah hocamızın bitmez tükenmez çabaları sonunda oluşan ve gelişen, gerçekten paha biçilmez bir hazine değerindedir. Hz. Peygamber (s.a.) döneminin bu siyasi-idari belgeleri; diplomatik genelge ve talimatlar, güvence (encon) yazıları, alım-satım sözleşmeleri, vakfiyeler, ganimet tahsis ve bölüşüm belgeleri, ehl-I kitap ve mecusilere ahidnameler / imtiyaznameler biçiminde tasnif edilebilir.
Bu belgeler, Hz. Peygamber (s.a.) döneminin daha iyi anlaşılması yanında, İslam siyaset ve kamu hukuk dilinin ve terim/kavram gelişmesinin izlenmesi açısından da büyük önem taşımaktadır.

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,00   
18,00   
×
Kapat