Efsaneler Amblemler İzler

Efsaneler Amblemler İzler

ISBN
9789759169371
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
330
“Uzun yıllardır sabbat üzerine sürdürdüğüm araştırmalar sırasında, birdenbire tarihsel değil, daha çok morfolojik bir yöntem uyguladığımı fark ettim. çeşitli kültürel ortamlardan kaynaklanan ve biçimsel yakınlıklara dayanan Yazının devamı...
19,00 TL
%
17
İndirimli
15,77 TL Kazancınız: 3,23TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 606954
 

Ürün Özellikleri

“Uzun yıllardır sabbat üzerine sürdürdüğüm araştırmalar sırasında, birdenbire tarihsel değil, daha çok morfolojik bir yöntem uyguladığımı fark ettim. çeşitli kültürel ortamlardan kaynaklanan ve biçimsel yakınlıklara dayanan efsaneler ve inanışlar toparlıyordum. Yüzeysel kimliklerin ötesinde, derin benzeşiklikler fark ediyordum (ya da en azından fark ettiğimi sanıyordum). Bilinen tarihsel bağlar bana yardımcı olamazdı, çünkü bu efsaneler ve inanışlar çok daha uzak bir geçmişe dayanıyor olabilirdi. Morfolojiyi, tarih bilgisinin alışılmış araçlarının erişemeyeceği tabakalara ulaşmak için bir sonda gibi kullanıyordum.“ der Carlo Ginzburg.
Burada bir araya getirilen yedi (sekiz) deneme, bu araştırmanın ifadesidir: Cadılık ve Halk İnanışları, A. Warburg'dan E. H. Gombrich'e, Yüksek ve Alçak (16. ve 17. yüzyıllarda yasak bilgi konusu), Tiziano, Ovidius ve 16.yy'da Erotik betimlemenin kodları, İzler, Cermen Mitolojisi ve Nazizm, Freud, Kurt-adam ve Kurtadamlar, (Antropolog Olarak Engizisyon Yargıcı).
Seçilen yöntem nihayetinde tarihsel olmaktan çok morfolojik de olsa, bu makalelerde gene de Ginzburg'un çalışmalarını çekici ve şaşırtıcı kılan açıklayıcı ayrıntının, bir soruşturma tarzındaki biçimlendirmenin tadını bulabiliriz.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Efsaneler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,77   
15,77   
×
Kapat