Düşünen Bir Topluma Kur’an’ın Öngördüğü Dünya

Düşünen Bir Topluma Kur’an’ın Öngördüğü Dünya

ISBN
9799757105205
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
270
Gelenekçi olsun modernist ve çağdaşçı olsun, bütün müslümanlar günümüzde, tekrar Kur'an'a dönmenin kaçınılmazlığı konusunda neredeyse fikir birliği etmiş durumdadırlar. Tekrar Kur'an'a dönüş düşüncesinin genel kabul görmüş Yazının devamı...
22,68 TL
%
17
İndirimli
18,82 TL Kazancınız: 3,86TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611721
 

Ürün Özellikleri

Gelenekçi olsun modernist ve çağdaşçı olsun, bütün müslümanlar günümüzde, tekrar Kur'an'a dönmenin kaçınılmazlığı konusunda neredeyse fikir birliği etmiş durumdadırlar. Tekrar Kur'an'a dönüş düşüncesinin genel kabul görmüş olmasının yanısıra, İslam'ın çağdaş bir yorumunun yapılması ve İslam düşüncesinin çağın ihtiyaç ve gereklerine uygun olarak yeniden oluşturulması için sağlıklı bir anlayış ve metodun geliştirilmesi yolunda, çağdaş İslam düşünürleri tarafından, önemli çabalar ortaya konulmaktadır.
Kur'an'ın inanç, ibadet, toplum, devlet, ekonomi, politika, hukuk vb. alanlarda insanlığa sunduğu prensipleri, diğer bir deyimle “Kur'an'ın öngördüğü dünya'yı ortaya koyan bir kitap, ne yazık ki, henüz mevcut değildir. Böyle bir kitabın, Kur'an'ı konularına göre inceleyen bir çalışma olacağı kuşkusuzdur. Belli konulardaki Kur'an ayetlerini, çeşitli başlıklar altında sunan ve orijinali İngilizce olan “Düşünen Bir Topluma Kur'an'ın öngördüğü dünya“ bu tür çalışmaya örnek olmak, akleden bir topluma yol göstermek üzere kültür dünyamıza kazandırıldı.

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,82   
18,82   
×
Kapat