Dünden Bugüne Haricilik ve Neo-Hariciler

ISBN
9786053281818
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
176
Siyasi bir oluşum şeklinde zuhur edip sonra siyasi görüşlerini dinin parçası haline getiren Haricilik, Hz. Ali (k.v.) döneminde teşekkülünü tamamlamış, ilk ciddi mücadelesini de yine ona karşı vermiştir. Günümüzde Selefiyye, Yazının devamı...
9,90 TL
%
17
İndirimli
8,22 TL Kazancınız: 1,68TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 577589
 

Ürün Özellikleri

Siyasi bir oluşum şeklinde zuhur edip sonra siyasi görüşlerini dinin parçası haline getiren Haricilik, Hz. Ali (k.v.) döneminde teşekkülünü tamamlamış, ilk ciddi mücadelesini de yine ona karşı vermiştir. Günümüzde Selefiyye, Vehhabilik, Taliban, El-Kaide, Boko Haram, El-Nusra, IŞİD, Eş-Şebab gibi yansımalarının yanı sıra siyasal İslâm'a dair birtakım uygulamalarla da kendini gösteren Harici zihniyet; müsamahasız, ötekileştirici ve ifna edici özellikleriyle her dönemde bazı farklılıklarla zuhur edegelmiştir.

Düşünce dünyalarının içi boş, marifetten yoksun, çoğu itibariyle ilimden mahrum, ayet ve hadisleri kafalarına göre yorumlayan, hatta onlara fasit anlamlar yükleyen, İslam'ın alemlere rahmet yönünü hiç yaşamayan ve yaşatmayan, kendisi gibi düşünmeyeni dışlayan, hatta din dışına çıkarıp katlini helal gören, bedevî ve kavgacı bu zihniyetin ana hususiyetleri, hedefleri, işleyiş tarzı, üslup ve kalıpları yaşanmış örnekler üzerinden incelenebilirse günümüzdeki uzantılarına karşı uyanık olup nesli pençelerine düşmekten kurtarma adına tedbirler alınabilir..

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam ve Düşünce

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,22   
8,22   
×
Kapat