Doğu Türkistan Türkleri Tarihi 1

Doğu Türkistan Türkleri Tarihi 1

ISBN
6958888111136
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
327
Türklerin en eski yurtlarından biri olan Doğu Türkistan aynı zamanda Türk kültürünün de en eski ve en zengin bölgelerinden biridir. Bu önemine rağmen Doğu Türkistan, maalesef Türk tarih araştırmalarında layık olduğu yeri Yazının devamı...
15,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 611819
 

Ürün Özellikleri

Türklerin en eski yurtlarından biri olan Doğu Türkistan aynı zamanda Türk kültürünün de en eski ve en zengin bölgelerinden biridir. Bu önemine rağmen Doğu Türkistan, maalesef Türk tarih araştırmalarında layık olduğu yeri alamamıştır. Bunda şüphesiz yeterli sayıda ve kalitede uzman yetişmemiş olmasının da büyük payı vardır. Bu bakımdan, Doğu Türkistan tarihi üzerine yapılmış olan bu çalışma, büyük önem taşımakta ve ciddi bir boşluk doldurmaktadır.
Bu çalışmanın birinci cildinde başlangıçtan onyedinci asra kadar hadiseler ana hatlarıyla verilmiş, onyedinci asırdan ondokuzuncu asra kadar ise mümkün olduğu kadar tafsilatlı olarak ele alınmıştır. İkinci cilt ise tamamen ondokuzuncu asra ayrılmıştır. Eserde, çin'in devletlerarası hukuku çiğneyerek Doğu Türkistan'ı nasıl işgal ettiği, uyguladığı sömürge idaresini nasıl bir baskı rejimine çevirdiği de belgelerle gözler önüne serilmektedir.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,00   
15,00   
×
Kapat