Doğu İlleri ve Varto Tarihi

ISBN
9789752551596
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
336
M. Şerif Fırat, "Doğu İlleri ve Varto Tarihi"ni 1945 yılında yazmış; Türkiyenin Doğu ve Güneydoğusunda yaşayan insanların nasıl kaynaştıklarını, inanç ve törelerinin nasıl içselleştirdiklerini anlatmıştır. Eserinin Yazının devamı...
20,00 TL
%
17
İndirimli
16,60 TL Kazancınız: 3,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 448255
 

Ürün Özellikleri

M. Şerif Fırat, "Doğu İlleri ve Varto Tarihi"ni 1945 yılında yazmış; Türkiyenin Doğu ve Güneydoğusunda yaşayan insanların nasıl kaynaştıklarını, inanç ve törelerinin nasıl içselleştirdiklerini anlatmıştır. Eserinin yayımlandığı tarihten hemen sonra da katledilmiştir. Yazarı katledenler, çeşitli yöntemlerle eserini de piyasadan çekmişlerdir. Yazarın katledilmesi ve eserinin piyasadan çekilmesi nedensiz değildir. Bölgede yaşayan insanların aynı kültürel değerlere ve soya bağlı olduklarının ortaya çıkarılması ayrılıkçıları ve bölücüleri rahatsız etmiştir.
M. Şerif Fırat, Doğu illerinde yaşayan Türk aşiretlerinin tarihsel süreç içerisinde nasıl Kürtleştiğini folklorik, etnografik, demografik, tarihi ve coğrafi verileri kullanarak açıklamaktadır. Kitabı yeniden yayımlamakla doğruların ortaya çıkanlmasına hizmet ettiğimize inanıyoruz.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Araştırma-İnceleme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
16,60   
16,60   
×
Kapat