Doğu Bilgelerinden Özdeyişler...

ISBN
9789758261314
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
270
“Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan; ne görebiliyorsun ne duyabiliyorsun.“ Halil Cibran Olağanüstü derinlikteki gözlenimlerin, izlenimlerin süzgecinden, imbiğinden geçirilerek Yazının devamı...
8,00 TL
%
17
İndirimli
6,64 TL Kazancınız: 1,36TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570031
 

Ürün Özellikleri

“Yalnız açığa çıkan ışığı görebiliyorsan, yalnız söylenen sesi duyabiliyorsan; ne görebiliyorsun ne duyabiliyorsun.“
Halil Cibran
Olağanüstü derinlikteki gözlenimlerin, izlenimlerin süzgecinden, imbiğinden geçirilerek belleklerimizin taşıyıcılığına sunulan özdeyişler, kişioğlunun geçmişinden gününe süregelen, söyledikleriyle yaşayan, yaşayacak olan düşünürlerin, bilgelerin bu sözlerinin önüne söz koymanın pek de kolay olmasa gerek. Yine de dilimin döndüğü, elimin betiklediğince yazmayı deneyeceğim.
Yedi yıllık okumalarımın birikiminden oluşan bilgeliklerin, özdeyişlerin okunabilirliğinin sağlanması, çok kabarık olmaması için kitabı kabaca ikiye ayırmak durumunda kaldık. Doğu'yu hem bir yerleşke hem de anlayış, algılayış açısı bakımından Batı'dan ayrıştırma oldukça yararlı sonuçlar ortaya koydu.
Doğu'da “duygululuk“, Batı'da “akılcılık“ özelliği ağır geldi ölçümlemek istediğimizde. Sözlerden yola çıkarak denilebilir ki, Doğu'ya “akıl“, Batı'ya “duygu“ gerekli. Eğer Doğulu çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı gündeminde tutarsa, kol'unu dinlendirmeye alıp, kafa'sına işbaşı yaptırmayı sağlayabilecektir.
Dilerim ki, onlarca kitabın, derginin, gazetenin okunuşundan derlenik bu özdeyişler, bu öztümceler yol aydınlatıcı ışık işlevi görürler okuyucularımıza.
(Önsöz'den)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,64   
6,64   
×
Kapat