Divan Şiirinin Dünyasına Giriş "Asar-ı Edebiye Tedkikatı" %17 indiriml

Divan Şiirinin Dünyasına Giriş

ISBN
9789944722322
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
249
Ferit Kam, 1915-1916 ders yılında Darülfünun Edebiyat Fakültesi'nde okuttuğu Asar-ı Edebiye Tedkikatı dersine ait notlarını bir araya getirerek Asar-ı Edebiye tedkikatı Dersleri adıyla taşbasması olarak eski harflerle yayımlanmıştır. Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 503796
 

Ürün Özellikleri

Ferit Kam, 1915-1916 ders yılında Darülfünun Edebiyat Fakültesi'nde okuttuğu Asar-ı Edebiye Tedkikatı dersine ait notlarını bir araya getirerek Asar-ı Edebiye tedkikatı Dersleri adıyla taşbasması olarak eski harflerle yayımlanmıştır.
Eser iki ana bölümden meydana gelmektedir. Ferit Kam eserinin ilk bölümünde edebiyat, nazım, nesir konularını ele almış, bu kavramların Avrupa'da ve Türk edebiyatında nasıl anlaşıldığını belirtmiş, edebiyaa ile ahlak arasındaki ilişki üzerinde durmuştur. Bunlardan sonra aruz vezni ile Arap ve İran edebiyatını tanıtmıştır.
Ferit Kam, eserin ikinci bölümünde divan şiirinde kullanılan efsaneler, inançlar kavramlar, kelime ve mazmunlar hakkında örneklere dayalı bilgiler vermiştir. Kitapta divan şiirinde kullanılan unsurların pek çoğu, sistematik bir şekilde ele alınıp örneklerle incelenmiş, bazı örnek beyitler de şerh edilmiştir. Eser bu yönüyle divan şiirini tanımak isteyenlerin başvurabileceği temel kaynaklardan biridir.
(önsözden)

Boyutlar

16x24

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Şiir Osmanlı ve Öncesi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat