Dilenci

ISBN
9789758688647
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
159
1950'li yılların başında, Kahire'de geçen Dilenci'de Mahfuz, gençliğinde ateşli bir devrimci olan, ama orta yaşlarında toplumsal gelişmenin gerisinde kalmış, aklın gelgitleri içinde bunalmış, vicdanı kararmış Ömer'in yaşadığı Yazının devamı...
3,00 TL
%
17
İndirimli
2,49 TL Kazancınız: 0,51TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570416
 

Ürün Özellikleri

1950'li yılların başında, Kahire'de geçen Dilenci'de Mahfuz, gençliğinde ateşli bir devrimci olan, ama orta yaşlarında toplumsal gelişmenin gerisinde kalmış, aklın gelgitleri içinde bunalmış, vicdanı kararmış Ömer'in yaşadığı psikolojik işkenceyi konu alıyor. Hayatını yenilemeye çalışan Ömer, çözümü bir dizi gönül serüvenlerinde ararken işini ve ailesini ihmal eder. Ama böylesine bir yaşam tarzı onu kurtarmaktan çok; giderek, kendisine ve yaşama yabancılaşmasını getirir. Mahfuz, okuru yalnızca ana karakterin psikolojisine yöneltmekle kalmıyor; sanat ile bilim, idealizm ile gerçekçilik arasında yolunu bulmaya çalışan bir ulusun vicdanını da irdeliyor.
Kendisine Nobel Edebiyat Ödülü'nün verildiğini duyan Mahfuz, “Mısırlıları kutlarım, onların küçük bir adamı büyük bir ödül kazandı,“ demiştir.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman Afrika

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
2,49   
2,49   
×
Kapat