Dilbilgisi

ISBN
9789758087518
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
638
Bir dilin seslerini, söyleyiş biçimini, yapısını, sözcük türlerini ve söz dizimini incelemek, bunları örneklerle kurallara bağlamak oldukça emek isteyen bir iştir. Türk dilinin dilbilgisini ortaya koymak amacıyla bindokuzyüzlü Yazının devamı...
30,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 569960
 

Ürün Özellikleri

Bir dilin seslerini, söyleyiş biçimini, yapısını, sözcük türlerini ve söz dizimini incelemek, bunları örneklerle kurallara bağlamak oldukça emek isteyen bir iştir. Türk dilinin dilbilgisini ortaya koymak amacıyla bindokuzyüzlü yıllardan başlayarak günümüze kadar çeşitli kitaplar yazılmıştır. Bilimdeki ilerleyiş ve değişmeler dilbilimine de yansımış, klasik yaklaşımın yerini daha bilimsel, ayrıntılara inen, sorgulayan yeni yaklaşımlar almıştır.
Tahir Nejat Gencan tarafından önce sadece liseler için küçük hacimli hazırlanan daha sonra genişletilip geniş kitlelere hitap eden elinizdeki Dilbilgisi kitabı klasik ve modern bakış açısını birleştirmiştir. Klasik anlayışın tersine söz dizimize başta yer verilir. Her kural en ince anlam ayrıntısına kadar incelenmiş. Türk yazınından alınan örneklerle daha anlaşılır bir hale getirilmiştir. Kitapta kullanılan Türkçe de okuyanları tamamen arı bir “Türkçe“ ile başbaşa bırakmaktadır.
Kitabın amacını Tahir Nejat Gencan'ın sözleri ile belirtelim: “Bu betik, bugünün dil sorunlarını kapsamak; öğrenci, yazar, okur gibi kültürlü kişilerin dil konusunda karşılaşacakları güçlükleri çözümlemek; düzgün, yanlışsız konuşup yazmayı sağlamak; Türkçenin daha zengin, daha daha olgun, öz dil olması için sürüp giden çabaları desteklemek; ileri gidiş yollarını aydınlatmak amacıyla yazılmıştır.“
Uzun süredir aranan bu yapıtın okuyucularla buluşması amacıyla hazırlanan eseri önceki baskılarda yer alan kimi dizgi yanlışlarının yanı sıra kimi bilimsel (örneğin yazım ve alıntılardaki) yanlışlıklar da düzeltilmeye çalışılmıştır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Eğitim Hakkında

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
30,00   
30,00   
×
Kapat