Dil ve Üslup Açısından Kuran %17 indirimli A. Cüneyt Eren

Dil ve Üslub Açısından Kur'an

ISBN
9786053281030
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
132
Kurân cümlelerinin yapısında, cümleleri oluşturan kelimelerin seçilmesinde kendine has orijinal bir anlatım tarzı vardır. Kurânın metin üslûbu ne nazım, ne de düz nesirdir. Onun kendisine has bu üslûbu, ilk günden bugüne inansın Yazının devamı...
7,90 TL
%
17
İndirimli
6,56 TL Kazancınız: 1,34TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 519436
 

Ürün Özellikleri

Kurân cümlelerinin yapısında, cümleleri oluşturan kelimelerin seçilmesinde kendine has orijinal bir anlatım tarzı vardır. Kurânın metin üslûbu ne nazım, ne de düz nesirdir. Onun kendisine has bu üslûbu, ilk günden bugüne inansın inanmasın tüm insanlığı kendisine hayran bırakmış ve onun ortaya koyduğu icâzı itirafa zorlamıştır. Hatta bu eşsiz üslûbu ile tüm insanlığa kendi âyet ve sûrelerinin çok kısa bir miktarının benzerini getirmeleri hususunda meydan okumuş olan Kurân, vahyin nazil olduğu andan itibaren tarih boyunca kimseden bu hususta bir cevap alamamıştır.
Kurân metninin özellikleri içinde en belirgin olanları, hitabının avam ve havassa birlikte yönelik olması, muktezay-ı hâli gözetmesi, lafzın kısalığına rağmen manasının zenginliği, nazım ve beyan güzelliği, âyet ve sûreler arasındaki tenasüb ve ikna özelliği şeklinde sıralanabilir. Kurân, dil ve o dilin kullanım üslûbu ile bütün olarak muciz bir kelamdır. Cenâb-ı Hak onu kulları ile arasındaki iletişim için nazil buyurmuştur.
Bu çalışmada Kurânın dil ve üslûb açısından değerlendirilmesi hedeflenmiştir.

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Kuran ve Kuran Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,56   
6,56   
×
Kapat