Dil ve Biliş Bozukluklarında Terapi Etkinlikleri

ISBN
9786055437312
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
142
İnsan yaşamında dil ve biliş sorunlarının ön plana çıktığı yaş dönemleri vardır. Bu dönemler içinde fiziksel yaşlanmayla birlikte beynin de yaşlanması doğaldır. Hücre ölümleri, metabolik değişiklikler, beyne giden oksijen Yazının devamı...
60,00 TL
%
17
İndirimli
49,80 TL Kazancınız: 10,20TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 556207
 

Ürün Özellikleri

İnsan yaşamında dil ve biliş sorunlarının ön plana çıktığı yaş dönemleri vardır. Bu dönemler içinde fiziksel yaşlanmayla birlikte beynin de yaşlanması doğaldır. Hücre ölümleri, metabolik değişiklikler, beyne giden oksijen miktarında azalma, hücreler arasındaki iletişim değişiklikleri yaşlılık dönemlerinde beklenen sonuçlardır. Bu tür değişiklikler yaşlanmanın beyin işlevlerine etkisini görmek açısından hala araştırma konuları olmaya devam etmektedir.
Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, Huntington hastalığı gibi dejemeratif hastalıklarda gözlenen sözel ve görsel bellek etkilenmeleri, soyut işlemleme ve kavram oluşturmada yetersizlik en sık rastlanan bilişsel bozukluklardır.
Bu kitapta yer alan terapi etkinlikleri yukarıda adı geçen tüm hastalık ve bozukluklar sonucunda dil ve biliş yetersizlikleri gösteren tüm çocuk ve yetişkin yaş grupları için hazırlanmıştır. Etkinliklerde yer alan sözcük, cümle veya paragraflar her yaş grubu birey için uygun olmayabilir ama uygulayıcı uzmanlar çalıştıkları kişiler için içlerinden uygun olanı seçerek uygulayacaklardır. Etkinlikler siz uygulayıcılar için örnek niteliğindedir; aynı örnekleri veya benzerlerini geliştirmek/genişletmek sizlerin yaratıcı düşünme yetilerinize bırakılmıştır. Bu kitabın hazırlanma sürecinde, doğal olarak, yurt dışından getirilen pek çok etkinlik kitabı taranmış ve esinlenme konusunda yararlanılmıştır. Ancak, yazarlarımız her bir alıştırmanın Türk dil ve kültürüne özgün olması için zaman ve emek harcamışlar, kitapta kullanılan resimleri özel olarak çizdirmişlerdir. Bu yüzden alıştırma ve resimlerin her türlü kullanım hakkı yazarlara ve yayını gerçekleştiren kuruma aittir.
(Önsöz'den)

Boyutlar

16x2,5

Kağıt Tipi

1.Hamur

Kategori

Kitap Ders Kitapları Üniversite

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
49,80   
49,80   
×
Kapat