Dijital Demokrasi

Dijital Demokrasi

ISBN
9786051489322
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
112
Tanıtım Yazısı: Seçmenin tercihindeki yetkinlik tartışmalarında; "Benim oyum falancanın oyuyla bir olabilir mi" söylemi antidemokratik ve temelsizdir."Her seçmenin oyu eğitim düzeyine göre belli bir katsayı ile belirlenmelidir" şeklindeki Yazının devamı...
15,00 TL
%
40
İndirimli
9,00 TL Kazancınız: 6,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 648272
 

Ürün Özellikleri

Tanıtım Yazısı: Seçmenin tercihindeki yetkinlik tartışmalarında; "Benim oyum falancanın oyuyla bir olabilir mi" söylemi antidemokratik ve temelsizdir."Her seçmenin oyu eğitim düzeyine göre belli bir katsayı ile belirlenmelidir" şeklindeki tezler de çözüm olamaz.

Atatürk'ün; “Demokrasi esasen ferdidir, bu vasıf vatandaşın hâkimiyete insan sıfatıyla iştirak etmesidir.” şeklinde ifade ettiği görüşündeki “insan” ifadesi, kişinin “yetkin” olmasının ölçülmesini işaret eder ve demokratiktir. Bireyin “Toplumu ilgilendiren kararlarında fikri yoksa tercihleri risk taşır”

Buchanan'ın; “Demokrasilerde bir seçmenin cehaleti bütün halkın güvenliği için tehlikedir.” şeklindeki ifadesinin işaret ettiği “yetkinlik” gerekliliği, dijital demokrasi tezimizin temelini oluşturmaktadır.
Tanrı'nın tarafı bellidir. çabalarımız; “üslup haklılığı bozar” öğüdünü unutmadan, demokrasiyi güçlendirmek üzerine olmalıdır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Siyaset Bilimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,00   
9,00   
×
Kapat