Devletin Silahlanması %17 indirimli

Devletin Silahlanması

ISBN
9789756857540
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
200
Leiden üniversitesi Turkish Studies Bölüm Başkanı Profesör Erik Jan Zürcher'in editörlüğünü yaptığı bu çalışma, Amsterdam Uluslararası Sosyal Tarih Enstitüsü ile Nijmegen üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü'nün birlikte Yazının devamı...
14,00 TL
%
17
İndirimli
11,62 TL Kazancınız: 2,38TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 537495
 

Ürün Özellikleri

Leiden üniversitesi Turkish Studies Bölüm Başkanı Profesör Erik Jan Zürcher'in editörlüğünü yaptığı bu çalışma, Amsterdam Uluslararası Sosyal Tarih Enstitüsü ile Nijmegen üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü'nün birlikte düzenledikleri sempozyumun bildirilerinden oluşuyor.

Yazarların başta Osmanlı Devleti olmak üzere Mısır, Suriye, İran, Rusya ve Balkanlar'da genel ve zorunlu askerlik hizmeti ile askere alma sistemlerinin, 19. yüzyılda farklı biçimler almaya başlayan devlet ve vergi gelirleriyle olan bağlantılarını araştırdıkları makalelerde; savaş yoluyla devlet kurma ve şiddetin devlet tekeline alınmasının yarattığı sonuçlar ele alınıyor. Kitapta ayrıca zorunlu askerlik sisteminin büyük ölçüde dış dünyadan kopuk ilişkiler içinde olan, sanayi devrimini yaşamamış, kendine yeterli tarım toplumu olarak merkezi devlet yapısıyla öne çıkan kimi Ortadoğu ülkelerindeki askeri kurumsallaşma süreci de incelenmektedir.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Ortadoğu

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,62   
11,62   
×
Kapat