Descartes’ın Yanılgısı Duygu, Akıl ve İnsan Beyni Antonio R. Damasio

Descartes’ın Yanılgısı Duygu, Akıl ve İnsan Beyni

ISBN
9789754342000
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
292
Okuyucuyu insan beyninde bir keşif gezisine çıkaran ve akılla hislerin zihinde nasıl bir araya geldiğini irdeleyen bu kitap, on dokuzuncu yüzyılda beyin zedelenmesi sonucu davranış tarzı kökten değişime uğrayan Phineas Gage'in öyküsüyle Yazının devamı...
20,00 TL
%
25
İndirimli
15,00 TL Kazancınız: 5,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 659477
 

Ürün Özellikleri

Okuyucuyu insan beyninde bir keşif gezisine çıkaran ve akılla hislerin zihinde nasıl bir araya geldiğini irdeleyen bu kitap, on dokuzuncu yüzyılda beyin zedelenmesi sonucu davranış tarzı kökten değişime uğrayan Phineas Gage'in öyküsüyle başlayıp Damasio'nun dünyaca tanınmış laboratuarında incelediği çağdaş vakalarla devam ederek, duyguların akılcı insan davranışındaki rolü üzerinde duruyor.
Beyin hasarlı hastalardan edindiği deneyimlerden yola çıkan nöroloji uzmanı Dr. Damasio, duygu ve his yoksunluğunun aklın çalışmasını ve sosyal davranışları nasıl aksattığını açıklıyor.
Zihinle beden arasındaki ilişkiyi algılayış tarzımızı sonsuza dek değiştirecek olan Descartes'ın Yanılgısı, “Duygusal Zeka“ kavramını geliştiren psikologların esin kaynaklarından biri olmuştur.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Popüler Bilim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,00   
15,00   
×
Kapat