Dergi Semasında Bir Yıldız: Utarit

ISBN
9786058966475
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
248
1919 yılında haftalık olarak yayımlanmaya başlayan Utarit dergisi, bilinmeyen sebeplerden dolayı 20 sayı çıktıktan sonra yayın hayatına, devrindeki pek çok gazete ve derginin başına geldiği gibi, son vermek zorunda kalmıştır. Sanat Yazının devamı...
14,05 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 552526
 

Ürün Özellikleri

1919 yılında haftalık olarak yayımlanmaya başlayan Utarit dergisi, bilinmeyen sebeplerden dolayı 20 sayı çıktıktan sonra yayın hayatına, devrindeki pek çok gazete ve derginin başına geldiği gibi, son vermek zorunda kalmıştır. Sanat için sanat görüşünü benimseyen dergi, siyasi meselelere ilgi duymamış, devrin önemli fikrî akımlarından Türkçülüğe ve İslamcılığa karşı menfi bir tutum benimsemiştir. Hem bu tavrı hem de dergiyi sürükleyecek bir yazarının olmaması Utarit'in kaderini belirlemiş; onu unutulmaya mahkûm etmiştir.
Ön plandaki dergiler esas alınarak yazılan edebiyat ve basın tarihlerinde bilgilerin eksik kalması muhtemeldir. Sağlam ve doğru bir edebiyat ve basın tarihinin yazılabilmesi için, zirvelerin gölgesinde kalan dergilerin de değerlendirilmesi gereklidir. Utarit dergisi üzerine yapılan bu incelemenin edebiyat ve basın tarihi yazımına mütevazı bir katkı sağlayacağı umulmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,05   
14,05   
×
Kapat