Deniz-Bir İsyancının Ayak İzleri %17 indirimli Turhan Feyizoğlu

Deniz-Bir İsyancının Ayak İzleri

ISBN
9786054393510
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
616
O, yirmi beş yıllık yaşamını; kaçak olduğu anlar da dâhil, adaletsizliğe, sömürüye karşı mücadele etmekle geçirdi. Yaptığı eylemlerle ve darağacında ölümsüzleşen ismiyle, konuk olmadığı ev kalmamıştı. Herkes onu çok Yazının devamı...
28,50 TL
%
17
İndirimli
23,66 TL Kazancınız: 4,84TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 520021
 

Ürün Özellikleri

O, yirmi beş yıllık yaşamını; kaçak olduğu anlar da dâhil, adaletsizliğe, sömürüye karşı mücadele etmekle geçirdi. Yaptığı eylemlerle ve darağacında ölümsüzleşen ismiyle, konuk olmadığı ev kalmamıştı. Herkes onu çok sevdi. Aileler doğan çocuklarına onun ismini verdi.
Deniz, bir bakıyorsunuz üniversite reformu için işgal başlatıyor, bir bakıyorsunuz politik iktidarı Atatürke şikâyet etmek amacıyla Samsun-Ankara yürüyüşünde; bir bakıyorsunuz bir panelde sosyalizmin sorunlarını tartışıyor, bir bakıyorsunuz ABD Büyükelçisi Komeri kınama eyleminde gözaltına alınmış Be- yazıt Meydanında polisle çatışan da o, Filistine gerilla eğitimi almaya giden de; Ho Chi Minhi anma toplantısında konuşmacı, ABD Büyükelçiliği önünde nöbet tutan iki polise ateş açarak yaralayan eylemci, dört ABDli askeri arkadaşlarıyla kaçıran bir militan… Evet, Şarkışlada silahlı çatışma sonunda yakalanan da, tutukluyken 1961 Anayasasının değiştirilmesini kınamak amacıyla açlık grevine giden de o
Her olayda ismi geçiyor. Tanısın tanımasın herkes onun hakkında bir şeyler anlatıyor. Bu nedenle, kamuoyu onu yaşarken bir efsane haline getiriyor, idam edildiğinde öldüğüne uzun süre inanamıyor.
Bugün, Deniz Gezmiş posterleri, antiemperyalist gösterilerin vazgeçilmez görüntülerinden biri... Devrimci gençler, onun fotoğrafının basıldığı tişörtleri giyiyor. Denizler çoğalıyor, okyanus oluyor.

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Araştırma-İnceleme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
23,66   
23,66   
×
Kapat