Deneysel Bitki Anatomisi ve Morfolojisine Giriş

ISBN
9786055829155
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
172
Bitki Anatomisi ve Morfolojisi, Biyoloji biliminin resim ve şekil gibi görsel materyallere en fazla ihtiyaç duyulan dalıdır. Öğrencilerimiz özellikle Ortaöğretimde müfredata ve ders programına sıkıştırılmış kısıtlı bölümlere sahip Yazının devamı...
22,00 TL
%
10
İndirimli
19,80 TL Kazancınız: 2,20TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 555896
 

Ürün Özellikleri

Bitki Anatomisi ve Morfolojisi, Biyoloji biliminin resim ve şekil gibi görsel materyallere en fazla ihtiyaç duyulan dalıdır. Öğrencilerimiz özellikle Ortaöğretimde müfredata ve ders programına sıkıştırılmış kısıtlı bölümlere sahip Biyoloji konularının adeta yabancısıdırlar. O yüzden öğrencilerimize okutulan Bitki Anatomisi ve morfolojisi derslerinde, konularla ilgili fotoğraf ve resimlerin konulması, derslerin anlaşılması açısından son derece önemlidir. Çünkü insan beyninin Öğrenmesinde görmenin payının % 75 olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Bu kitabın hazırlanmasındaki asıl amaç, teorik ve uygulamalı Bitki Anatomisi ve Morfolojisi derslerinde kullanılacak, görsel materyal açısından zengin ve anlaşılır bir kaynak sunmaktır. O nedenle bütün konular, orijinal, renkli ve detaylı resimlerle açıklanmıştır. Metin içinde izah edilen konular, mümkün olduğunca şekiller üzerinde de izah edilmiştir. Kitabın teorik derslerde olduğu kadar laboratuvar derslerinde de kullanılabilmesi için tüm konuları müteakip, konunun ardından o konuyla ilgili deneylere de yer verilmiştir. Hem tüm deneyde kullanılacak alternatif materyaller belirtilmiş hem de materyallerin temini konusunda önerilerde bulunulmuştur. Kitabın hazırlanmasında da kullanılacak materyaller temin edildikten sonra hemen tümünden kesitler alınarak preparattaki dayanıklılığı fazla olanlar tercih edilmiştir. Anatomi ile ilgili deneylerde, öğrencilerin kesit alıp incelediklerinde görebilecekleri görüntü verilmeye çalışılmış ve o yüzden de mümkün olduğunca histolojik boyama gibi teknikler kullanılmamıştır. Bu gibi teknikler yerine mikroskoptan yapılan çekimlerin net, detaylı ve anlaşılır olmasına özen gösterilmiştir. Bu sayede, anlatılan anatomik yapılar doğal hallerine en yakın şekilde görüntülenmiştir.
Bu kitabın yazımı sırasında, özellikle resimlerin bilgisayarda hazırlanması konusunda teknik yardımlarını esirgemeyen yazdım uzmanı sayın Volkan Güzel'e çok teşekkür ederiz.
Alanında önemli bir açığı kapattığına inandığımız Deneysel Bitki Anatomisi ve Morfolojisi Kitabının tüm ilgilenenlere faydalı olması dileğiyle...
(Önsöz'den)

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Akademik Biyoloji

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
19,80   
19,80   
×
Kapat