Demokrasi : Neden Daha İyisini Yapamayalım ki?

Demokrasi : Neden Daha İyisini Yapamayalım ki

ISBN
9789758674602
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
400
Demokrasi ya da "gerçek" demokrasi, insanlığın toplumsal örgütlenmesinin zirvesi midir Sosyalist devrimin temel amacı, demokratik kurumların genişletilmesi ve derinleştirilmesi midir Bob Avakian, bu meselede statükoyu çok daha kökten altüst Yazının devamı...
25,00 TL
%
17
İndirimli
20,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 620743
 

Ürün Özellikleri

Demokrasi ya da "gerçek" demokrasi, insanlığın toplumsal örgütlenmesinin zirvesi midir Sosyalist devrimin temel amacı, demokratik kurumların genişletilmesi ve derinleştirilmesi midir Bob Avakian, bu meselede statükoyu çok daha kökten altüst edecek, demokrasiden çok daha özgürleştirici bir şeyin mevcut olduğunu savunuyor.

Avakian, antik Yunanistan ve Roma'da geliştirildiği şekilde demokrasi kavramını inceliyor, ve Hobbes, Locke, Rousseau, Paine ve Mill'in demokrasi teorilerini derinlemesine tahlil ediyor ve devamla modern totalitarizm teorisinin ideolojik dayanaklarını tetkik ediyor, demokrasi ile devrim arasındaki ilişki hakkında bugünkü Batılı Marksist ve Sovyetler Birliği'ndeki anlayışları eleştiriyor. Araştırmasını sonuçlandırırken, Avakian, sosyalist devrimin dönüştürücü potansiyellerini inceliyor ve aynı zamanda böyle bir devrimi gerçekleştirmenin doğasına mahsus meseleleri ve çelişkileri de dikkatle gözden geçiriyor.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
20,75   
20,75   
×
Kapat