Değişen Dünyada ve Türkiyede Sosyal Politikalar %17 indirimli Ali Seyy

Değişen Dünyada ve Türkiye’de Sosyal Politikalar

ISBN
9789756267721
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
373
Küreselleşme ile birlikte teknolojik alanlarda kendilerini sürekli olarak yenileyebilen gelişmiş devletler, bir taraftan dünyadaki rekabet üstünlüklerini iktisadî ve ticarî anlamda korumaya yönelik avantajlarını kullanırken, diğer Yazının devamı...
12,00 TL
%
17
İndirimli
9,96 TL Kazancınız: 2,04TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 456160
 

Ürün Özellikleri

Küreselleşme ile birlikte teknolojik alanlarda kendilerini sürekli olarak yenileyebilen gelişmiş devletler, bir taraftan dünyadaki rekabet üstünlüklerini iktisadî ve ticarî anlamda korumaya yönelik avantajlarını kullanırken, diğer taraftan da iç barışa yönelik yeni sosyal düzenlemelere gitmektedirler. Gelişmekte olan ve özellikle az gelişmiş ülkelerde ise sosyal politika potansiyelinin uygulanabilirliği sınırlı olduğu için, bu gibi ülkelerin sosyo-ekonomik sorunları küreselleşme sürecinde daha da karmaşıklaşmaktadır.
Gelişmiş ülkeler, aktif istihdam politikalarıyla işsizliği azaltma ve değişik sosyal yardım ve destek programlarıyla sosyal adaleti korumaya yönelik aktif sosyal politikalar uygularken, gelişmekte olan ve özellikle az gelişmiş ülkeler daha çok yoksullukla mücadele etmektedirler. Yoksulluğun bir sonucu olarak sosyal dışlanmaya ve ayrımcılığa maruz kalan dezavantajlı sosyal grupların toplum hayatına tam olarak kazandırılmaları sorunu ise, daha çok gelişmekte olan ve özellikle azgelişmiş ülkeleri yakından ilgilendirmektedir.
Küreselleşme ile birlikte değişen dünya şartlarının karşısında Türkiye'nin alacağı rol ve tutum ise önem kazanmaktadır. Eğer Türkiye, dünyada etkin bir rol üstlenmek ve uluslar arası arenada insanî gelişmişlik seviyesini ileri boyutlara taşımak istiyorsa, dışa açılım sağlayan tedbirlerin yanında katılımcı demokrasi çerçevesinde kendi değerlerini ve potansiyellerini sosyal ve ekonomik politikalarla sentezleşmiş bütüncül sosyal koruma ve teşvik modelleri geliştirmek mecburiyetindedir.
(...)
(Önsöz)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Siyaset Bilimi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,96   
9,96   
×
Kapat