Çocuk İsimleri Ansiklopedisi

Çocuk İsimleri Ansiklopedisi

ISBN
9789759751050
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
472
çocuğa verilecek isim sanıldığı kadar kolay olmamaktadır. çünkü verilen isim şahsın ömrünün sonuna kadar onun tanınmasına, bilinmesine ve çağrılmasına neden olacaktır. Bu konu bir Müslüman için çok daha önemlidir. çünkü Yazının devamı...
15,12 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 602943
 

Ürün Özellikleri

çocuğa verilecek isim sanıldığı kadar kolay olmamaktadır. çünkü verilen isim şahsın ömrünün sonuna kadar onun tanınmasına, bilinmesine ve çağrılmasına neden olacaktır.
Bu konu bir Müslüman için çok daha önemlidir. çünkü Müslüman, verilen ismin sadece bu dünyada değil, ahirette de o şahsın ismi olarak kalacağını ve anılmasına, tanınmasına vesile olacağını bilir. Yine Müslüman bilir ki, çocuğuna karşı en mühim görevlerden biri, ona güzel bir isim koymaktır. İyi isim verilmeyen çocuğun ahirette anne babasından davacı olacağı hükmü ise konunun önemini daha çok artırmaktadır. Kitapta iki bölüm bulunmaktadır:
Birinci bölümde, isim koyma konusundaki genel bilgiler ve dinî kaideler yer almıştır. çocuğuna isim vermek isteyen her müslüman kardeşimizin mutlaka bu bölümü okumalarını tavsine ederiz.
İkinci bölümde erkek ve kadın isimleri karışık harf sırasına göre ele alınmıştır. Bir isim incelenirken; imkân ölçüsünde anlamına, tarihî şahsiyetine, müslümanların kullanıp kullanmadığına, Kur'ân-ı Kerîm'de geçtiği yerlere işaret edilmeye çalışılmış, ayrıca kelimenin geldiği kökünün hangi dilden geldiğine işaret edilmiştir. İsimlerin Türkçe yazılışlarında asıllarına sadık kalmaya çalışılmıştır.
(önsöz'den)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam Diğer

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,12   
15,12   
×
Kapat