Clemens Emin Bosch (1899-1955) Oğuz Tekin

Clemens Emin Bosch (1899-1955)

ISBN
9789759123390
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
257
Clemens Emin Bosch, Eskiçağ tarihi alanındaki akademik kariyerine Almanya'da başlayan en verimli olabileceği bir zamanda Yahudi eşinden dolayı Almanya'yı terk edip İstanbul'a göç etmek zorunda kalan ve buradayken —görünüşte de olsa— Yazının devamı...
25,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 601096
 

Ürün Özellikleri

Clemens Emin Bosch, Eskiçağ tarihi alanındaki akademik kariyerine Almanya'da başlayan en verimli olabileceği bir zamanda Yahudi eşinden dolayı Almanya'yı terk edip İstanbul'a göç etmek zorunda kalan ve buradayken —görünüşte de olsa— İslam dinine geçip Emin adını alan bir Alman bilim adamıdır. Yaklaşık yirmi yıl İstanbul'da yaşayan ve burada ölen Bosch, daha çok antik numismatik alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. 1946 yılından itibaren Side (Pamphylia) kazılarına katılmış, gerek Antalya Müzesi'nde bulunan, gerek Side kazısında ele geçen yazıtlar üzerinde çalışmış ve yayınlar yapmıştır.
Clemens Emin Bosch was a German scholar who began his academic career in the field of ancient history in Germany and left his country for İstanbul because of his wife's Jewish beritage at a period which be might have been very productive as an academician. When he was in İstanbulbe apparently converted to Islam and took the Turkish name Emin. Clemens Emin Bosch, who lived approximantely twenty years in İstanbul and died there, is widely known for his studies in the field of ancient numismatics. He joined the Side excavations (in Pamphylia) which began in 1946 and studied and produced publications on the inscriptions preserved in the Antalya Museum and on the inscriptions found during the Side excavations.
(Arka Kapak)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
25,00   
25,00   
×
Kapat